23948sdkhjf

Danske arkitekter nomineret til prestigefyldt pris

Fire projekter er nomineret er med i opløbet til den svenske Kasper Salin-pris. Det ene er tegnet af Christensen & Co.
Når vinderen af Kasper Salin-prisen offentliggøres i Stockholm fredag den 28. november er det med danske Christensen & Co som arkitekt på et af de fire nominerede projekter.

Den københavnske tegnestue er arkitekten bag Lunds nye Stadshus, der stod færdigt i juni 2014. Bygningen indeholder kommunal administration, kontorer, café/restaurant og tagterrasser med udsigt over Lunds gamle bydel.

- Vi er utroligt stolte af, at vores nye Stadshus i Lund er nomineret til Kasper Salin prisen. Prisen er siden 1962 uddelt af Sveriges Arkitekter og præmierer en bygning af høj arkitektonisk standard, siger direktør Michael Christensen.

Som en del af det 13.500 m² store projekt er der indtænkt en række by- og parkrum. Bygningen er designet med en åbenhed og transparens, der trækker parkens stemning med helt ind i huset. Et åbent galleri langs parken forbinder alle husets fællesfunktioner og skaber et åbent livligt socialt rum, som forbinder ansatte og gæster.

Ifølge CCO har rådhuset en meget ambitiøs miljøprofil, som betyder, at bygningen kommer til at bruge væsentligt mindre energi end normalt for denne type af bygninger. Der har været fokus på sunde og miljøvenlige materialer, et avanceret energikoncept baseret på naturlig ventilation, solenergi og grundvandskøling samt grønne tage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078