23948sdkhjf

To spændende bud på et nyt multikulturhus

Fem teams er blevet til to i konkurrencen om Sønderborgs nye multikulturhus, der har et budget på 100 mio. kr.
Medio januar offentliggør Sønderborg Kommune vinderen i konkurrencen om, hvordan et nyt multikulturhus på havnefronten i Sønderborg skal se ud.

Fem teams blev prækvalificeret til at byde ind, og her efter deadline står Sønderborg Kommune nu med to spændende projekter, som der skal tages stilling til.

- Jeg glæder mig over, at vi har modtaget to rigtig spændende bud. Nu skal vi i juryen have kigget dem godt igennem, og vores bygherrerådgiver er lige nu ved at undersøge, om forslagene er konditionsmæssige korrekte. Efterfølgende skal vi så have truffet en beslutning, udtaler formanden for kultur-, borger- og fritidsudvalget, Charlotte Riis Engelbrecht (A), til kommunens hjemmeside.

De samlede udgifter til byggeriet af multikulturhuset er budgetteret til ca. 100 millioner kroner. Der er i konkurrencen lagt vægt på, at byggeriet skal spille sammen med Alssund, og at indretningen skal skabe samspil og synergi mellem husets brugere. Det ligger allerede fast, at både Bibliotek Sønderborg og Sønderjyllands Kunstskole flytter ind i det nye multikulturhus. Herudover har det tyske bibliotek udtrykt interesse for at leje sig ind i lokalerne.

Til at rådgive juryen har Sønderborg Kommune allieret sig med sin bygherrerådgiver, Cowi, samt to eksterne fagdommere fra henholdsvis Arkitektfirmaet Cebra og Arkitektfirmaet Møller & Grønborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281