23948sdkhjf

Første spadestik til nyt vartegn i Stevns Kommune

Ved Stevns Kridtbrud er man netop gået i gang med at bygge et særligt pejlemærke. Norrøn Arkitekter har slået stregerne til pejlemærket.
- Med det nye pejlemærke får Stevns Kommune et nyt vartegn, som vores mange cykelturister kan nyde godt af på vejen gennem det smukke stevnske landskab. Jeg er særligt glad for, at så mange gode kræfter har kunnet finde sammen om et godt, fælles projekt, siger formand for Natur- Fritisds og Kulturudvalget i Stevns Kommune Bjarne Østergård Rasmussen om det nye pejlemærke ved Stevns Kridtbrud.

Østdansk Turisme, EUC Sjælland og Stevns Kommune er gået sammen om at etablere et nyt pejlemærke for cykelturister. Pejlemærket ligger på cykelruten mellem Berlin og København, og er en del af Danmarks største cykelturismeprojekt: Powered by Cycling: Panorama.

Læring i virkeligheden
Stevns Kridtbrud (Omya A/S) lægger jord til pejlemærket, som bygges af elever fra EUC Sjælland og kommunens Stjernehold. Byggeriet af det nye pejlemærke foregår i løbet af efteråret og så længe vejret tillader det.

- For vores elever er det meget motiverende at få lov til at være med i hele samarbejdet med arkitekten og at bygge noget særligt, fortæller virksomhedscenterchef Ole Nørvang-Holm fra EUC Sjælland.

Ronni Petersen, som er en af eleverne, der er med til at bygge pejlemærket nikker.

- Jeg er ny i faget, men man lærer det jo på en helt anden måde herude end inde på skolen – og så er udsigten jo meget bedre, smiler Ronni Petersen og kigger på den udsigt, som turisterne også kommer til at nyde.

Naturlig turisme
Netop naturen og udsigten er helt særlig, når man bliver løftet endnu højere op og kan nyde både Østersøen i baggrunden og kigget de 60 meter ned i kridtgraven.

- Med pejlemærkerne får cykelturisterne en spektakulær visuel oplevelse og derudover et oplagt sted at holde en pause på turen. Der er cykelparkering, siddepladser til frokosten og informationstavler der beskriver området, forklarer Karen Lilleør, projektkonsulent hos Østdansk Turisme og fortsætter:

- Vi arbejder på at fastholde den positive udvikling ved at etablere tre pejlemærker mere efter årsskiftet, så rækken af arkitektoniske vartegn skaber en sammenhæng i den danske del af ruten mellem København og Berlin og giver den identitet.

Om Powered by Cycling: Panorama
Powered by cycling: Panorama er et projekt til 25. mio. kr., der primært er finansieret af midler fra Den europæiske fond for regional udvikling og Erhvervsministeriet. Projektet skal bl.a. opgradere den danske del af cykelruten Berlin-København, herunder etablere arkitekttegnede pejlemærker langs ruten. Det første findes allerede på Hesnæs Havn på Falster, det næste er altså netop nu under opførelse ved Stevns Kridtbrud på Stevns.

Der bliver etableret udsigtsplatform, bænk, læ og cykelparkering.

NORRØN Arkitekter har tegnet begge pejlemærker, pejelmærket ved Stevns Kridtbrud opføres af elever på EUC Sjælland, i samarbejde med Stjerneholdet i Stevns Kommune.

Stevns Kridtbrud, OMYA A/S har stillet arealet til rådighed og pejlemærket overdrages efterfølgende til Stevns Kommune, der står for vedligehold af pejlemærket fremadrettet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079