23948sdkhjf

Trecifret millionkrav til krakket entreprenør

Den tidligere ledelse i konkursramte Brødrene A. og B. Andersen Entreprenører og Ingeniører stævnes og mødes med et trecifret millionkrav fra kurator og de største kreditorer.
Det er konkursboets kurator, der sammen med firmaets tidligere bankforbindelse Spar Nord og to garantiselskaber, der nu sagsøger den tidligere ledelse i Brødrene A. & B. Andersen for 100 mio. kr. Det skriver Finans.dk.

- Vi har gennemgået selve ledelsen af selskabet, og det er på baggrund af de undersøgelser, at vi mener, at der er handlet ansvarspådragende. Det er den generelle ledelse og navnlig den regnskabsmæssige styring af selskabet i 2010 og 2011, som vi mener ikke har været tilstrækkelig, siger Preben Jakobsen, advokat i Kromann Reumert, som sammen med Holst Advokater er udpeget som kurator for boet efter virksomheden, der gik konkurs i efteråret 2011.

Kurator ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad der mere specifikt ligger til grund for søgsmålet, men Finans erfarer i følge kilder, at det drejer sig om ledelsens noget optimistiske opgørelser for igangværende arbejder - arbejder, der lå til grund for nye kreditter og garantistillelser.

Tidligere adm. direktør og ejer af Brødrene A. & B. Andersen, Michael Kousted, henviser til sin advokat, partner Søren Lundsgaard fra Lundsgaard & Partnere.

- Vi mener ikke, der er noget at bebrejde mine klienter. De har gjort, hvad de skulle og kunne i situationen, siger Søren Lundsgaard, der også er forsvarer for den tidligere økonomidirektør og bestyrelsesformand.

Originalartikel





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079