23948sdkhjf

Indleder to års solcelle-arbejde

Danmarks største almene solcelleanlæg. Det kalder AL2bolig anlægget, som de næste to år bliver etableret på Langkærparken ved Aarhus. Phønix Tag Energi er entreprenør på det store anlæg.
Nu går etableringen af solceller på 34 boligblokke i Langkærparken i Tilst ved Aarhus i gang.

Beboerne i blokkene, som er en afdeling under AL2Bolig, vedtog i 2012 at sætte solceller op på de 34 boligblokke. Projektet forventes at strække sig over to år. Solcelleanlæggene på hver boligblok bliver afleveret enkeltvis, så den nye energikilde kan udnyttes fra start, idet anlæg og produktion idriftsættes løbende.

Endelig i gang
- Efter i flere år at have projektet klar, så er det først nu, at den rigtige lovgivning er tilstede, så vi kan få solceller i Langkærparken. Vi er rigtig glade for at komme i gang, så vi kan begynde med at være energirigtige, udtaler formand for Langkærparken Randi Smitsdorf.

Hvert solcelleanlæg består af 120 paneler, som installeres på blokkenes tage, der har en vinkel på 2 grader. Panelerne kommer til at ligge parallelt med taghældningen.

Største solcelleanlæg til almene boliger
Entreprenør på det store projekt er Phønix Tag Energi. Navitas Rådgivende Ingeniører er bygherrerådgiver for AL2bolig, og firmaet har hjulpet med bl.a. forundersøgelser, tilbud og kontrahering.

Den samlede anlægsstørrelse er over 1 MW, og det er ifølge AL2Bolig det til dato største solcelleanlæg til almene boliger. Økonomisk giver det Langkærparken en årlig indtægt på cirka 1,6 millioner kroner. Dermed er der allerede det første år mulighed for, at driftsomkostninger og afdrag på lån er betalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094