23948sdkhjf

NCC og Dong Energy vil skabe grønnere byggepladser

De to virksomheder indgår et klimapartnerskab, der skal skubbe yderligere til udviklingen i bygge- og anlægssektoren.
- Vi ønsker både at sende et klart signal om, at vi selv arbejder med at ændre adfærd og, at partnerskaber på tværs af sektorer og brancher er nødvendige for at omstille samfundet, siger NCC-direktør Martin Manthorpe om aftalen, der blev underskrevet onsdag ved et pressemøde i Carlsberg Byen.

Han mener, at partnerskabet falder i tråd med en række aktiviteter, som NCC allerede har iværksat for at omstille sig selv og branchen:

- Vi har gennem længere tid haft fokus på at øge den totale værdi af et byggeri ved at integrere hensynet til både sociale, økonomiske og miljømæssige forhold i vores processer. Og nu skruer vi yderligere op for ambitionerne om at nedsætte energiforbruget og CO2-udslippet i selve byggeperioden, siger NCC-direktøren.

Som led i aftalen vil Dong Energy og NCC gensidigt rådgive hinanden for at opnå energibesparelser på en række udvalgte byggepladser. Herefter udarbejdes standardløsninger, som vil gøre det nemmere for både bygherrer og NCC at tænke energiforbruget i byggeperioden ind fra dag ét i planlægningen, hvilket er helt afgørende for at opnå energibesparelser.

Parterne ser en række klare fordele i at indgå et tæt samarbejde: NCC er med til at stimulere efterspørgslen på vedvarende energi, idet der reserveres en aftalt mængde vindenergi fra Dong Energys havvindmøllepark ved Anholt svarende til selskabets elforbrug. Dong Energy forpligter sig samtidig til at investere en del af betalingen i forskning og/eller udbygning af vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25