23948sdkhjf

HPH Totalbyg tredobler bundlinjen

Randers-virksomheden præsterer flot vækst med et nyt rekordoverskud. Fremgangen skyldes blandt andet stor succes på Sjælland.
HPH Totalbyg har haft et flot regnskabsår med mere end en tredobling af resultatet, der landende på 7,8 mio. kr. mod 2,3 mio. kr. i det foregående regnskabsår.

- Omsætningen er steget markant, 50 procent fra 2013 til 2014, men vi har klaret at holde igen på omkostningerne og har forbedret årets resultat med 241 procent til 7,8 mio. kr., siger salgschef og indehaver Jacob Westergreen og tilføjer:

HPH Totalbyg A/S

Grundlagt på Fur i 1986 og flyttet til Randers i 2010, da Anders Bach og Jacob Westergreen som led i et generationsskifte overtog virksomheden.

HPH Totalbyg beskæftiger i dag 70 medarbejdere, murere, tømrere, jord/betonarbejdere og projektledere.

Årsrapporten for 2013/14 viser et resultat efter skat på 7,8 mio. kr. Egenkapitalen er steget fra 5,4 mio. kr. til 11,9 mio. kr., og det betyder, at soliditetsgraden er forbedret fra 30 til 44.

- HPH er en lille, effektiv organisation, tæt på opgaverne. Vores fokus er på omhyggelig planlægning, dialog med bygherre og en stor grad af egenproduktion. Dermed er byggeprocessen rationel og effektiv, og kunden kan se frem til et vellykket projekt. Det er nøglen til, at vi kan vokse markant på top- og bundlinje.

Han peger blandt andet på HPH Totalbygs koncept med at tage ansvaret for hele byggeprocessen med en stor egenproduktion som en faktor, der er med til at sikre kvalitet og en sikker hånd i styringen af opgaverne. HPH tegner, projekterer, bygger og styrer. Dermed kan prisen holdes nede, kvaliteten oppe og byggetiden kort, lyder ræsonnementet.

Landbrugskrise medførte nye indsatsområder
Selv om HPH Totalbyg har hjemme i Randers, kommer en del af væksten fra Sjælland, hvor virksomheden i løbet af de senere år har vundet en række opgaver. Lager og produktionshaller til virksomheder, staldbygninger til landbruget samt sportshaller og ridehaller til private og foreninger. Trods afstanden til hovedbasen i Randers er de konkurrencedygtige, mener salgschefen:

- HPH har mere end 25 års erfaring med at opføre store byggerier i totalentreprise, hvor vi hjælper kunden med at optimere byggeriet, projektere det og dernæst opføre det til aftalt tid og kvalitet, siger Jacob Westergreen og fortsætter:

- Vi har så mange gennemførte projekter fra enkle haller til mere komplekse projekter i beton og muret byggeri bag os, at vi er en god sparringspartner for bygherren.

Frem til 2010 udgjorde landbrugsbyggeri op mod 90 procent af opgaverne, men krisen i landbruget betød, at kursen blev ændret til kontor og industribyggeri, og i dag udgør industribyggeri hele 80 procent af omsætningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093