23948sdkhjf

Nyt liv til gamle sygehuse

Freja Ejendomme køber Kalundborg Sygehus og Korsør Sygehus og igangsætter nu nye udviklingsprojekter i de gamle, markante bygninger.
Regionsrådet i Region Sjælland besluttede torsdag i sidste uge at sælge de to tidligere sygehuse Kalundborg Sygehus og Korsør Sygehus til statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme.

- Nu skal Freja Ejendomme arbejde på at skabe nyt liv i de markante bygninger, så der igen kan komme lys i vinduerne, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk om salget af de to sygehuse, der er blevet ledige som følge af den nye sygehusstruktur i Region Sjælland.

Bygninger med sjæl og historie
Freja Ejendomme har god erfaring med at skabe nyt liv i unikke ejendomme. Selskabet har blandt andet stået bag udviklingen af et nyt boligområde på Forsvarskommandoens gamle område i Vedbæk. I foråret købte Freja fire tidligere sygehusejendomme af Region Syddanmark og har desuden påtaget sig ansvaret for at skabe nyt liv i de tidligere sygehusbygninger i Helsingør og Haderslev.

- Vi går til opgaven med stor ydmyghed. Kalundborg Sygehus og Korsør Sygehus er jo bygninger med sjæl og historie, som har spillet en stor rolle i lokalsamfundet. Det er stolte bygninger, som fortjener nyt liv. Vi glæder os til at komme i gang med udviklingen i samarbejde med Region Sjælland og kommunerne, siger direktør Karen Mosbech.

Korsør Sygehus lukkede pr. 1. januar 2012. I de sidste år var Korsør Sygehus et specialsygehus for geriatri og genoptræning af ældre patienter. Kalundborg Sygehus lukkede samtidig og blev omdannet til sundheds- og akuthus. Det gamle sygehus blev endeligt forladt, da Region Sjælland og Kalundborg Kommune i januar 2014 flyttede ind i det nybyggede, fælles Kalundborg Sundheds- og akuthus.

Den samlede købssum er på 7,8 millioner kroner. Med købsaftalen følger en aftale om en overskudsdeling, hvis Freja sælger bygningerne videre med overskud i løbet af de næste syv år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094