23948sdkhjf

Kartelsagen: Øens Murerfirma betaler bøde

Amager-virksomheden har netop vedtaget en bøde på 900.000 kroner.
Øens Murerfirma betragter ikke sig selv som en del af sagen om det københavnske byggekartel, men den storkøbenhavnske murer- og entreprenørvirksomhed har alligevel vedtaget bøde i sagen. Det skriver dagbladet Licitationen.

Bødeforlægget på 900.000 kroner er udstedt på baggrund af, at Øens Murerfirma i to tilfælde pr. mail har modtaget en pris fra en konkurrent, som man efterfølgende har benyttet som egen pris i forbindelse med tilbud.

- Vi ser ikke os selv som en del af kartelsagen. Vi har ikke tjent en krone, og det er ikke gjort for egen vindings skyld, men vi er blevet klar over, at det er ulovligt, det vi har gjort. Det er vi enormt kede af. Vi har betragtet os som en pæn, ordentlig og socialt ansvarlig virksomhed, og det gør vi stadig, siger indehaver Jan Elving til Licitationen.

De to sager fandt sted i 2007 og 2009. Øens Murerfirma ændrede i 2011 sine procedurer for tilbudsgivning, og Jan Elving føler sig overbevist om, at firmaet på den måde har sikret sig mod fremtidige overtrædelser af konkurrencelovgivningen.
Kommenter artiklen (10)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14