23948sdkhjf

CBI Danmark går BIM-vejen

Med lanceringen af en BIM-løsning håber CBI Danmark at overbevise flere tegnestuer om at anvende papirisolering.
Isocell, et cellulose baseret papiruldsisoleringsmateriale fra CBI Danmark, er nu også at finde som BIM-løsning.

- Vi har længe haft ambitioner om at levere en BIM-løsning med papirisolering, og vi håber, at denne løsning kan åbne tegnestuernes øjne for at anvende isoleringsmateriale, der har andre byggetekniske egenskaber end de mere traditionelle isoleringsmaterialetyper, fortæller administrerende direktør Per Thomsen fra CBI Danmark.

Han peger på, at der til dato ikke har været BIM-løsninger med papirisolering på markedet. Derfor har CBI-direktøren også store forventninger til den nye satsning, og han oplyser, at løsningen er blevet hentet mere end 250 gange, siden den blev gjort tilgængelig for download fra BIMobject.com den 5. december.

Kan påvirke materialevalg
I arkitektbranchen hilses det nye tiltag velkomment. Hos Bjerg Arkitektur har man længe efterspurgt BIM-objekter på papirisolering.

- Der er mange byggetekniske fordele forbundet med papirisolering, mens det samtidig giver os flere muligheder for at tænke bæredygtighed ind i vore design, siger IKT- og BIM-ansvarlig hos Bjerg Arkitektur, Kenneth Højbjerg.

Også Morten Lauritsen, som er arkitekt og adjunkt hos VIA University College, Campus Horsens og underviser flere af fremtidens bygningskonstruktører, mener, at tilstedeværelsen af BIM-løsninger med papiruldsisolering har stor værdi:

- Til nye bygningskonstruktører, som arbejder med fx energirenoveringsprojekter og ønsker en BIM-baseret arbejdsproces, bidrager denne type BIM-objekter til at gøre informationerne om produkterne nemt tilgængelig og kan dermed måske påvirke den endelige beslutning vedrørende materialevalg. Samtidig kan denne viden forhåbentlig også inspirere til nytænkning inden for bæredygtige løsninger med en bedre CO2-profil og et øget fokus på Cradle2Cradle-principperne, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11