23948sdkhjf

Udvikling af Horsens’ fængsel

Fængslet i Horsens får nu foretaget analyser, der skal til for at udvikle bygningskomplekset.
Siden den sidste indsatte forlod det tidligere statsfængsel i Horsens i 2006, har man arbejdet intenst på at omdanne stedet til en kulturinstitution med Fængselsmuseet som et centralt element. Men stedet byder også på koncertområde, værksteder, forsamlingshus og gymnastiksal, der udlejes til forskellige arrangementer.

Nu får Fængslet mulighed for at udvikle sig endnu mere målrettet med støtte på 2,5 millioner kroner fra Realdania.

Pengene skal bruges til en bygningsgennemgang og en teknisk og arkitektonisk forundersøgelse af hele fængselskomplekset samt en businesscase.

Læs også: Horsens køber Fængslet

- Vi har i mange år arbejdet for at gøre Fængslet til en bærende kulturinstitution i Horsens. I efteråret blev vores indsats belønnet, da Horsens Kommune købte Fængslet af Freja ejendomme. Nu følger Realdania trop med en bevilling, der gør det muligt at foretage de analyser, der skal til for at udvikle Fængslet til en god forretning. Samtidig får vi arkitektonisk rettesnor, så vi kan tage hånd om bygningernes unikke kulturshistoriske værdier. Det er en god julegave til alle i Horsens, der har arbejdet for at få Fængslet op at stå, siger formand for Fonden Fængslet, Poul Ulsøe om den økonomiske håndsrækning.

Ud over Fonden Fængslet deltager Freja ejendomme i arbejdet med at udarbejde en arkitektonisk helhedsplan og businesscase for Fængslet. Freja ejendomme har som tidligere ejer et indgående kendskab til ejendommen og vil kunne give værdifuld sparring undervejs i processen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085