23948sdkhjf

Erik Møller Arkitekter optimister trods nyt underskud

En stigende ordrebeholdning skaber optimisme hos den københavnske tegnestue, som måtte notere sig et nyt underskud i det seneste regnskabsår.

Indtjening er arkitekternes akilleshæl


De danske arkitektvirksomheder skal blive bedre til at tjene penge på det arbejde, de udfører. Sådan lød konklusionen i den brancheanalyse, som Building Supply offentliggjorde midt i november.

- Det vigtigste for os er at blive bedre til at tjene penge, for det har vi ikke været gode nok til. I princippet kan man sige, at vi skal blive endnu mere professionelle til det, vi gør, siger Torben Nagel, adm. direktør og partner i Mangor & Nagel.

Læs hele brancheanalysen af arkitektvirksomhederne her.
Regnskabsåret 2013/14 bød på en massiv fremgang i bruttofortjenesten på 70 procent til 6,0 mio. kr. for Erik Møller Arkitekter, som til gengæld måtte indkassere et negativt resultat før skat på knap 800.000 kr.

- Ledelsen anser resultatet for tilfredsstillende set i forhold til sidste års resultat før skat på -4,3 mio. kr., lyder det i årsrapporten, hvor det også fremhæves, at virksomheden har fortsat tilpasningen af selskabets ressourcer i forhold til et lavere aktivitetsniveau.

- I dette regnskabsår har ledelsen omlagt og styrket de interne forretningsgange. Det ledelsesmæssige hovedfokus har ligeledes ligget tæt på en økonomisk sagsstyring og opfølgning.

Positiv ordrebeholdning skaber optimisme
Erik Møller Arkitekter optog i løbet af regnskabsåret Morten Ørsager i partnerkredsen. Samtidig vandt selskabet i løbet af regnskabsåret to konkurrencer i form af Højstrupparken på Fyn og Bellahøj .

Netop ordrebeholdningen er stærkt medvirkende til, at ledelsen udtrykker optimisme på vegne af det indeværende regnskabsår.

- Udviklingen i selskabets ordrebeholdning viser en positiv fremgang, hvilket sammen med den implementerede tættere styringer af sagerne medfører, at selskabets ledelse forventer et overskud i det kommende regnskabsår såvel før som efter skat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094