23948sdkhjf

Kontor- og boligtårn på 17 etager i Odense

TOGT Ejendomsudvikling opfører nyt stort projekt i Odenses nye bydel på Thomas B. Thriges Gade.
I Odense har Togt Ejendomsudvikling netop underskrevet købsaftale på de to nordligste byggefelter i ”Fra Gade til By”-projektet, der skal omdanne den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade fra en befærdet vej til en bilfri og grøn, ny bydel.

Fra Gade til By
Fra 2013 til 2020 omdannes den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade til et bilfrit byrum med boliger og letbane midt i Odense. Det er det mest gennemgribende byomdannelsesprojekt i Odenses historie.

Frem mod 2016 bygger Fra Gade til By den nordlige del af en i alt 28.500 m2 stor p-kælder med plads til ca. 1100 biler. I hele projektet bygges ca. 53.000 etage m2 med plads til ca. 350 boliger og 500 arbejdspladser.

Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis og Cowi er rådgiver for projektet.

Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade blev sat i gang i 30. juni 2014 og startede i den nordlige del af projektområdet. Projektet koster 853 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 343 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.
Byggeriet består af tre bygninger: Tårnet på 17 etager, en bygning på syv etager og en mellembygning med en foyer, som binder de to større bygninger sammen. Stueetagen kan bruges til liberalt erhverv, mens 1. til 4. sal forventes at blive kontorer. 5. til 16. sal indrettes til lejligheder.

Århusianske GPP Arkitekter og Rådgivende Ingeniørfirma Henneby Nielsen står bag designet af bygningen, som bliver en monumental portal til den nye bydel. Tårnet placeres i projektområdets nordligste ende og er således det første byggeri, der møde blikket, når man kommer ind mod Odense centrum ad Thomas B. Thriges Gade.

Bygningen på syv etager får tagterasse, grønne tage og en enestående udsigt over Odense havn, det gamle H. C. Andersen Kvarter og Odense Å.

- Vi er glade for at være en del af den spændende udvikling, som Odense er i gang med i disse år og vi er meget stolte af vores projekt. Det bliver byggeri i bedste kvalitet. Udsigten fra lejlighederne i tårnet bliver enestående og bygningerne får en utroligt god beliggenhed i forhold til både offentlig transport, kultur og byliv, siger direktør Mogens Tveskov fra Togt Ejendomsudvikling.

Fra Gade til By bygger i øjeblikket en p-kælder med plads til cirka 1.000 biler, som skal strække sig gennem hele projektområdet og danne fundamentet for de øvrige byggerier. Den nordlige del af p-kælderen står færdig og tages i brug i 2016, og derefter går byggeriet af tårnet og de øvrige bygninger i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125