23948sdkhjf

Schønherr i samarbejde om Bispetorvet

En projektgruppe med Schønherr og Aarhus Kommune i spidsen er i fuld gang med at skabe rammerne for, hvordan Bispetorvet kan udvikle sig i fremtiden.
Aarhus Kommune har i samarbejde med tegnestuen Schønherr sat gang i en proces, der skal udvikle et fremtidig Bispetorvet, så det i fremtiden kan summe af liv og aktivitet.

- Målet med byrumsomdannelsen er dels at skabe rammerne for et byrum, der tiltrækker liv og er åbent for et bredt spekter af aktiviteter og udfoldelsesmuligheder. Det er tænkt som en proces, hvor vi inddrager naboer og borgere til Bispetorvet, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

I projektet søges det at skabe et byrum, der kan samle byens borgere, turister, erhvervsliv, kulturinstitutioner og alle som har interesse i torvet. Samtidigt vil projektet tage højde for, at der bliver skabt sammenhænge mellem byens øvrige byrum.

Bispetorvet ligger centralt placeret omkring Store Torv og Strøget, og sammenhængen herimellem tænkes ind i projektet.

Stormøde til marts
Projektgruppen vil i løbet af januar og februar 2015 involvere relevante interessenter som teknisk udvalg, kulturrådet, myndigheder og erhvervs- og handelslivet i ideudviklingsfasen. Aarhus Kommune vil sikre, at forandringerne på Bispetorvet sker gennem dialog og involvering.

Aarhus Teater har i den forbindelse spillet ind i processen med et godt initiativ ved at indkalde til stormøde den 5. marts 2015.

- Det er fint, at Aarhus Teater tager initiativ til stormødet næste år, hvor Aarhus Kommune kan præsentere rammer og ønsker fra ideudviklingsfasen. Som en del af borgerinddragelsen og dialogen er Aarhus Teaters stormøde næste skridt i retning mod et Bispetorv, som summer af liv og aktivitet allerede fra sommeren 2015, siger Kristian Würtz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094