23948sdkhjf

STB Byg slutter året med et brag

Et godt 2014 bliver nu endnu bedre for Vejle-entreprenøren. Den største entreprise i firmaets historie har netop fundet vej til ordrebogen.
En tidlig julegave er netop landet hos STB Byg i Vejle. Entreprenørvirksomheden har vundet hovedentreprisen på en samlet renovering af 189 lejligheder i Korskærparken i Fredericia. Der er endda tale om den største entreprise i firmaets knap 60 år lange historie.

- Det er et stort projekt, som strækker sig helt frem til slutningen af 2016. Vores største opgave bliver at få logistikken til at gå op, da vi af hensyn til beboerne skal renovere én blok af gangen. Folk bliver genhuset, så vi skal kunne levere indflytningsklare lejligheder på de lovede datoer, hverken før eller efter. En opgave jeg føler mig sikker på, at vi har både erfaringen og mandskabet til, at kunne løfte, siger administrerende direktør Jens Winther.

Han glæder sig samtidig over, at STB Byg kan afslutte 2014 med en indfrielse af de strategiske mål; nemlig vækst i kvalitet, omsætning og indtjening. Med renoveringen af Korskærparken har firmaet tilmed en ordrebeholdning, der rækker langt ind i fremtiden.

STB Byg Holding ApS, der udover STB Byg A/S Entreprise, består af en håndværkerafdeling samt et ejendomsselskab, omsætter for små 300 mio. årligt.

Selskaberne beskæftiger cirka 100 medarbejdere, hvoraf cirka 60 er håndværkere. Den daglige ledelse forestås af Jens Winther og Jan Olesen, der ligeligt ejer holdingselskabet bag koncernen.
189 forskellige indretninger
Det er Boligkontoret Fredericia – afdeling 307, der står som bygherre, når den omfattende renoveringsopgave påbegyndes i april 2015. Arbejdet omfatter i hovedtræk en samlet renovering af alle 189 lejligheder fordelt på 7 blokke i den del af Korskærparken, som ligger på Korskærvej 2-18 og 94-158.

Hele afdeling 307 skal renoveres, moderniseres og ombygges. Friarealerne omkring blokkene bliver forbedret med hensyn til tilgængelighed, opholdsarealer, legearealer, veje, stier og belysning. Facaderne får nye teglelementer og der kommer nye tage. Alle installationer udskiftes og der bygges helt nye ventilationsanlæg. I to blokke bliver renoveringen lidt mere gennemgribende, da alle opgange her etableres med vindfang og elevatorer, og alle lejlighederne får forbedret tilgængelighed.

Fælles for samtlige lejligheder er, at de får renoveret køkken og bad, og her bliver de mange beboere i de 189 lejligheder fordelt på 23 opgange i de syv boligblokke ikke holdt uden for indflydelse. De kan nemlig vælge blandt flere væg- og gulvklinker i badeværelset, farver på bordplade og gulv i køkkenet samt kanter og greb på skabe. Der er således en teoretisk mulighed for 189 forskellige indretninger.

Rådgivere på projektet er Aarhus Arkitekterne, Sahl Arkitekter, Kristine Jensens Tegnestue og Rambøll.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11