23948sdkhjf

Tre teams klar til anden fase på Bispebjerg

Konkurrencen om fremtidens akuthus på Nyt Hospital Bispebjerg rykker nærmere en afgørelse. Se de tre forslag her.
Tre ud af syv forslag fortsætter nu i konkurrencen om fremtidens Akuthus på Bispebjerg. I spidsen for de tre hold står henholdsvis C.F. Møller, Cowi samt et konsortium af KHR arkitekter, WHR Architects Europe og Arup Denmark. De tre teams går videre til anden fase af konkurrencen, hvor den endelige vinder kåres efter sommerferien 2015.

- Den udbudte opgave er på mange måder udfordrende. Dommerkomitéen har hæftet sig særligt ved de forslag, som kommer tættest på at rumme den svære balance mellem et moderne hospital med optimal funktionalitet og et fredet hospital med en 100-årig historie, fortæller formand for dommerkomitéen og regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj (S).

Det gamle i det nye
De tre vinderhold har skabt et Akuthus, som både lever op til lokalplanens krav om en pavillonstruktur og tegl og har klare referencer til det fredede hospital eller til Nordvest-kvarteret.

- Det er spændende at opleve, at det gamle Bispebjerg Hospital på mange måder er tænkt med i det nye. Det sker for eksempel med forskellige fortolkninger af de gamle pavilloner og i materialevalget. Forslagene genfortæller noget af Bispebjerg Hospital eller Nordvest-kvarteret i det nye, siger Lars Gaardhøj.

En svær opgave
Konkurrencedeltagerne har været ude i en meget kompleks opgave, idet de skulle forholde sig til en stram lokalplan og passe det nye Akuthus ind på et område med et fredet hospital.

- Der er ingen tvivl om, at det har været en svær opgave med mange modsatrettede hensyn. Vi vil gerne have alle funktioner tæt på hinanden, samtidig med at vi ønsker lys og åbne arealer. Der er en masse hensyn til klinikkens funktioner, samtidig med at det skal passe til det eksisterende hospital, siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, der er ansvarlig for byggeprojektet.

Han fortæller, at en del forslag er blevet valgt fra, blandt andet fordi de ikke tilstrækkeligt erkender, at Danmark har fire årstider og en lang, mørk vinter.

- Dagslys er et udtrykt ønske fra både patienter og personale, og derfor har det stort fokus. Vi kan se, at nogle af holdene foreslår store, dybe rum, hvor dagslyset ikke er prioriteret så højt, siger Claes Brylle Hallqvist, der ser frem til konkurrencens anden og afgørende fase:

- Det bliver fedt at se de bearbejdede forslag. De mangler stadig lidt, hvilket er naturligt i en to-faset konkurrence. Jeg ville ikke kunne vælge en vinder i dag, lyder det fra vicedirektøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11