23948sdkhjf

Energirenoveringer for 47 millioner kroner i Hedensted

Over de næste tre år energirenoverer Hedensted Kommune sine bygninger for 47 millioner kroner.
Varmeforbrug og CO2-udledning bliver nu sat under lup i Hedensted Kommune. De bygninger, som har størst besparelsespotentiale bliver udvalgt, og herefter går man i gang med en institution af gangen. Det skriver Hedensted Kommune i en pressemeddelelse.

Allerede i 2015 vil der således blive energirenoveret på udvalgte biblioteker, tandplejere, skoler, støttecentre, børnehave og materielgårde. I alt bruges 11,5 millioner kroner på alternativ opvarmning, isolering af tekniske installationer, ny belysning, udskiftning af vinduer og døre, efterisolering, udskiftning af belysningsanlæg.

Finansieres ved energibesparelser
Et af initiativerne er alternativ opvarmning, hvor der skal arbejdes med online varmestyring i de kommunale bygninger.

- Vi har det sidste år haft et system, hvor vi kan justere og overvåge varmen i udvalgte bygninger og via internet adgang foretage justeringer efter behov. Dette system vil vi udbygge til flere bygninger, så det fritager den ansvarlige for dagligt tilsyn i varmerummet, øger komforten og sparer på energien. Herudover skal det sidste oliefyr i de kommunale bygninger lade livet og udskiftes med en alternativ opvarmningsform, fortæller Lene Tingleff, formand for Udvalget for Teknik.

Investeringen finansieres over 10 år ved at budgetterne til energi løbende reduceres med de opnåede besparelser på forbruget.

Strækker sig over tre år
De i alt 47 millioner kroner fordeler sig med cirka 11, 16 og 20 millioner kroner i henholdsvis 2015, 2016 og 2017. Til sammenligning er der de seneste seks år blevet brugt
i alt knap 18 millioner på energirenoveringer i kommunens bygninger.

Investeringerne støttes med 2,2 mio. kr. fra EU. Støtten gives i form af konsulentydelse, fx ved at eksterne eksperter laver en energigennemgang af kommunens bygninger.

Midlerne fra EU kommer, fordi Hedensted Kommunes energirenoveringer er en del af et EU-projekt, hvor Region Midtjylland er tovholder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094