23948sdkhjf

Cembrit solgt for milliardbeløb

Et konsortium af investorer overtager samtlige aktier i Cembrit Holding A/S.
FLSmidth solgte mandag fibercementproducenten Cembrit til et konsortium med med Solix AB i spidsen. Prisen på aktierne er aftalt til 1,1 mia. kr.

Salget af Cembrit afslutter FLSmidths frasalg af byggematerialeselskaber – en proces der startede for 10 år siden med salget af Aalborg Portland og Unicon. Cembrit har været en del af FLSmidth-koncernen siden 1927.

- Det er min faste overbevisning, at vi på alle parametre er kommet frem til en tilfredsstillende aftale ved at sælge Cembrit til en ny ejer, der ønsker at videreudvikle og udvide forretningen til fordel for både medarbejdere og kunder, udtaler koncerndirektør Bjarne Moltke Hansen, FLSmidth.

Salgsprocessen vedrørende Cembrit blev igangsat i august 2012 men blev midlertidigt standset i august 2013, da det på daværende tidspunkt ikke var muligt at finde den rette nye ejer.

Det blev dengang besluttet at udsætte salgsprocessen i 3-4 år for at give en ny bestyrelse ro til at implementere nye salgsinitiativer og produktivitetsforbedringer. FLSmidth blev imidlertid fornylig kontaktet af Solix koncernen, der præsenterede et attraktivt uopfordret tilbud, der førte til aftalen, der er blevet underskrevet mandag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093