23948sdkhjf

Kartelsag: Entreprenør revser Bagmandspolitiet

Kjell Pedersen Entreprise har accepteret sin bøde i kartelsagen, men virksomheden er frustreret over, at alle de indblandende virksomheder bliver skåret over en kam.
Alle virksomheder, der har fået bøde i kartelsagen, kommer i samme bås af Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, der også bliver kaldet Bagmandspolitiet. Og det frustrerer bestyrelsesformand hos Kjell Pedersen Entreprise, Kjell Pedersen. Det skriver Dagbladet Licitationen.

Frustrationen opstår, fordi Bagmandspolitiet betragter alle forseelserne i de omfangsrige kartelsager ens, også selvom der er stor forskel på forseelserne.

Kjell Pedersen Entreprises brøde består i, at en tidligere medarbejder i 2009 videregav Kjell Pedersen Entreprises tilbud på et byggeri til en medarbejder i en konkurrerende virksomhed på eget initiativ.

Krænkende for retsfølelsen
Opgaven var for det daværende Universitets- og Bygningsstyrelsen, og Kjell Pedersen Entreprises medarbejder blev kontaktet på grund af tidsnød hos medarbejderen i den anden byggevirksomhed. Opgaven endte med at gå til Kjell Pedersen Entreprise.

- Men vi er ikke en del af noget kartel. Vi er imidlertid blevet behandlet, som om vi er. Det er skuffende, men det er også stærkt krænkende for vores retsfølelse. Vi har overtrådt konkurrenceloven. Det har vi erkendt, men det gør os altså ikke nødvendigvis til deltager i et ulovligt kartel, siger Kjell Pedersen til Dagbladet Licitationen.

Ifølge Dagbladet Licitationen overvejede Kjell Pedersen Entreprise i længere tid at anke bødestørrelsen, fordi man mente, at bødestørrelsen på 450.000 kroner var urimelig høj.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141