23948sdkhjf

Håndværkerfirmaer forlænger selv BoligJob-ordningen

Flere firmaer tager sagen i egen hånd, efter BoligJob-ordningen blev afskaffet ved årsskiftet.
Nød lærer nøgen kvinde at spinde. Og en afskaffet BoligJob-ordning får tilsyneladende landets håndværkere til at tænke kreativt.

Således har flere håndværkerfirmaer for egen regning valgt at forlænge det såkaldte håndværkerfradrag, så kunderne opnår den samme rabat ved nye opgaver, som det var tilfældet i 2014. En af disse er el-installationsfirmaet VS Automatic fra Horsens, som frem til 1. marts giver rabat på opgaver til en værdi af mindst 14.000 kr.

Læs også: Løkke garanterer håndværkerfradrag i 2015

- Vi mærkede i hele december, at der var rigtig travlt med opgaverne hos hr. og fru Jensen. Midt i december begyndte vi så at opleve, at kunderne ikke ville vente med at have lavet opgaverne i januar, men at de ville have dem løst i december. Vi vidste selvfølgelig godt, at det var på grund af ordningens udløb, og derfor begyndte vi at snakke om, hvad vi kunne gøre, og kom så frem til den her løsning, siger direktør og grundlægger, Torben Steffensen (billedet), til Building Supply om initiativet.

Travlhed skabte behov for nytænkning
Samme begrundelse lyder fra den landsdækkende vvs-virksomhed, VVS Søberg. Her får kunderne en rabat på arbejdslønnen, som svarer til nettoværdien af det ligningsmæssige fradrag ved håndværkerfradraget på alle opgaver fra private boligejere til en værdi på mindst 20.000 kr.

- Vi har simpelthen ligget vandret hele efteråret. Vi har haft ekstraordinær travlt med især installation af gaskedler, fordi mange boligejere har ønsket at få dette gjort, mens det stadig var muligt at trække arbejdslønnen fra under håndværkerfradraget. Det har betydet, at rigtig mange boligejere har henvendt sig forgæves til os for at få sådanne opgaver udført, hvor vi har været nødt til at sige nej, fordi vi var fuldt booket. Det har vi været kede af. Og derfor har vi nu taget dette initiativ, siger direktør Kjeld Søberg om initiativet, som løber frem til 31. maj.

Building Supply har foretaget en rundspørge, hvor flere end 20 lokalformænd fra Dansk Byggeri har svaret. Her oplyser knap hver fjerde, at der på deres virksomhed allerede er igangsat initiativer, som skal kompensere for BoligJob-ordningens afskaffelse.

Artiklen er en del af temaet BoligJob-ordning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156