23948sdkhjf

BoligJob-ordning: Håndværkere ønsker permanent løsning

Byggebranchen har brug for en længerevarende støtteordning, hvis de små håndværkerfirmaer skal have en chance for at bekæmpe det nuværende dødvande. Det mener blandt andre VS Automatic og Thy Mesterbyg.
Flere danske håndværkerfirmaer har taget initiativ til ordninger, der på forskellig vis skal kompensere kunderne for det BoligJob-fradrag, som forsvandt ved årsskiftet.

Læs også: Håndværkerfirmaer forlænger selv BoligJob-ordningen

Men de små firmaer kan på ingen måde træde samfundshjulene i gang alene. Sådan lyder advarslen fra Torben Steffensen, der er direktør i el-installationsfirmaet VS Automatic, hvor privatkunder frem til udgangen af marts tilbydes rabat på ordrer over 14.000 kr.

- Vores håb med ordningen er, at aktiviteten holdes i gang, og så håber vi da, at politikerne kommer ind i kampen. Vi er simpelthen nødt til at få gang i de mindre erhvervsdrivende også, og det sker kun, hvis hr. og fru Jensen begynder at bruge penge, konstaterer Torben Steffensen, som af samme årsag bakker op om forslaget fra Venstre, som i går lovede at genindføre BoligJob-ordningen, hvis partiet kommer til magten efter dette års folketingsvalg.

- Jeg har ingen politisk holdning, men jeg bakker op om forslaget om en forlængelse. Det skal bare være uden den politiske indblanding. En forlængelse af ordningen bør være noget længerevarende, som så nedtrappes gradvist, siger han.

Mindre aktivitet koster fyringer
Samme holdning har Jan Smed, der er tømrermester og indehaver af Thy Mesterbyg.

- Vi havde pænt med arbejde i december, især med efterisolering, men nu er det blevet mere stille. Og så længe politikerne diskuterer, om ordningen skal forlænges, sker der ikke det store. Så risikerer vi at skulle vente helt til et valg i november, før der kommer gang i sagerne igen, siger han.

Jan Smed måtte for nylig fyre to ansatte, og det gør indtryk i virksomheden, som normalt beskæftiger omkring en halv snes medarbejdere.

- Det skyldtes selvfølgelig ikke afskaffelsen af BoligJob-ordningen alene, men vi har altså en størrelse, hvor vi kan mærke, når sådan en ordning forsvinder, siger han.

Læs også: Håndværkerfirmaer forlænger selv BoligJob-ordningen

Jan Smed går derfor med tanker om at gøre som VS Automatic, så den nordvestjyske tømrer selv giver rabat til kunderne som erstatning for BoligJob-ordningen.

- Jeg forestiller mig, at det skulle løbe over et par måneder nu her, for vinteren er jo traditionelt stille i vores branche. Om vi så kalder det for en vinterrabat eller et håndværkerrabat, betyder mindre, siger Jan Smed.

Artiklen er en del af temaet BoligJob-ordning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094