23948sdkhjf

130 lejligheder: Ceres-byens højeste bygning skyder snart i vejret

Totalentreprenøren A. Enggaard har støbt kælderen færdig, og i slutningen af måneden begynder byggeriet i højden.
Startskuddet er gået på projektet, der skal skabe 130 lejligheder og 6000 kvadratmeter erhverv på Ceres-grunden i Aarhus.

Det er A. Enggaard, som bygger det 20 etagers store projekt med navnet ”Ceres Panorama”. Schmidt Hammer Lassen Architects har tegnet projektet.

Bundpladen er blevet lagt, og for at der kunne blive leveret beton nok, var to betonværker i Aarhus på opgaven. I over 12 timer blev al produceret beton fra de to værker kørt ned på Ceres Alle med de rullende betonkanoner.

Ydermere stod et tredje betonværk i Randers standby, hvis der skulle komme grus i maskineriet – men etableringen af byggeriets bundplade forløb helt efter planen, og der blev leveret 1600 kubikmeter beton.

300 tons armeringsjern
Byggeriets kælder er næsten færdigetableret, og det hele er opført på en halvanden meter tyk bundplade, som er forstærket med 300 ton armeringsjern.

Bundpladen er støbt oven på 350 kraftigt armerede betonpæle, som er piloteret 28 meter ned i den aarhusianske undergrund.

Når grundstenen er lagt, starter arbejdet med at rejse Ceres Panorama i højden. Alle betonelementer er ved at blive støbt, maskinerne står klar, og man forventer at kunne rejse én etage pr. 14 dag.

Bygningen bliver med sine 20 etager og 130 lejligheder CeresByens højeste byggeri og den nye bydels centrum.

Den 29. januar vil Aarhus-borgmesteren vil Jacob Bundsgaard nedlægge grundstenen, og derefter vil byggeriet i højden starte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156