23948sdkhjf

BIG skal hjælpe Skive med at undgå affolkning

BIG skal udarbejde inspirationsprojekt for Skive og nærmeste omegn. Limfjordsbyen skal blandt andet samarbejde med arkitektvirksomheden for at undgå affolkning.
Arkitektvirksomheden Bjarke Ingels Group (BIG) har netop tegnet kontrakt om et inspirationsprojekt for udnyttelse af de idylliske omgivelser i Limfjordsbyen Skive.

Skive By er beriget med en hidtil uudnyttet naturressource i form af Skive Å, der bugter sig igennem den gamle købsstad.

Imponerende foreningsliv
I en tid med øget tilflytning til landets større byer, oplever Skive en interesse for bosætning med udsigt imod å- og kystnære områder, til priser langt under storbyernes.

Det er vigtigt for Skive at imødekomme denne interesse for understøtning af bosætning og tilflytning til byen, så Skive ikke bliver udsat for den affolkning af borgere og kompetencer som ses i andre dele af landet.

Skive danner ramme for landets største foreningsliv indenfor forskellige idrætsgrene tillige med et kulturudbud, som i forhold til byens størrelse er imponerende.

Dette kombineret med en lang række erhvervsvirksomheder i området har medført en efterspørgsel efter flere differentierede bosætningsmuligheder i Skive, som i dag ikke er tilgængelige med mulighed for friluftsliv lige udenfor åen.

Interesse for investering
Der findes i dag store områder inde i Skive direkte grænsende op imod Å og Fjord, som er uudnyttet eller passivt udnyttet.

Når der samtidigt kan konstateres en øget interesse for investering i fast ejendom med lukrative beliggenheder fra såvel lokale investorer som fra nationale pensionskasser burde det være oplagt at igangsætte bygningsprojekter.

Skive Kommune ønsker hurtigst muligt at understøtte planer for den efterspørgsel, der kan konstateres, hvorfor der er nedsat et byudviklingsudvalg og en Åplansgruppe med borgerinddragelse med henblik på etablering af en sammenhængende og langsigtet plan for bosætning langs Å og Fjord, som skaber en fremsynende tryghed for investering.

Flere investorer og interessenter er impliceret i denne høringsfase, hvor der er enighed om, at Skives naturskat skal gøres til et helt unikt bosætningspotentiale som alternativ til vandringen mod de større byer.

BIG’s idéer afventes med spænding
En af disse interessenter er SparVestFonden, som er en lokal almenvelgørende fond. Fonden, som har 25 års jubilæum, har besluttet sig for i anledning heraf at give Skive kommunes borgere en gave som skuer 25 år ud i fremtiden.

Gaven består af det inspirationsprojekt, som SparVestFonden har skrevet kontrakt med BIG om at udvikle for områderne omkring Skive Å og Fjord. Gaven forventes overdraget medio maj 2015 i forbindelse med en event i Kulturcenter Limfjord i Skive med deltagelse af potentielle investorer, politikere, embedsfolk og borgere.

Skives Borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) vil på vegne Skive Kommunes borgere modtage gaven:

- Jeg er meget spændt på at se hvilke ideer BIG kommer med. Og hvad vi i flok kan gøre for at skabe et unikt bomiljø omkring Å og Fjord, siger Peder Christian Kirkegaard.

Selve projektet vil blive præsenteret af BIG i Kulturcenter Limfjord, herunder i form af en til lejligheden produceret kort 3D visualisering af projektet.

BIG er blandt andet kendt for igangværende projekter for Manhattans havnefront i New York og modernisering af verdens største forsknings- og museumskompleks i Washington.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114