23948sdkhjf

To vindere i Viby Sjælland: 700 boliger på vej

Liw Planning og Masu Planning deler førstepladsen i åben plankonkurrence om et nyt boligområde ved Skousbo i Viby Sjælland.
Viby Sjælland er under omfattende udvikling, og Roskilde Kommune har visioner om at udvikle byen til et bysamfund af regional betydning. Kommunen har derfor i efteråret 2014 gennemført en åben idékonkurrence om et nyt boligkvarter på Skousboarealet ved Skousbo Skov.

Konkurrencen blev afsluttet tidligere på måneden – med to vindere. Dommerkomitéen har nemlig valgt at lade to projektforslag dele førstepræmien, og i den videre proces er planen at sammentænke de bedste dele af de to projekter; henholdsvis ”Landsbyskabet” Masu Planning og Cornelius + Vöge samt ”Gensyn og Nysyn” af Liw Planning.

Forslagene er meget forskellige, men det ene udelukker bestemt ikke det andet, fortæller borgmester Joy Mogensen, som har været formand for dommerkomitéen:

- Mens det ene forslag har et stærkt fokus på tilknytningen til byen og bymidten, så har det andet forslag i højere grad en orientering mod den dejlige omkringliggende natur. Og da begge dele jo er vigtige, arbejder vi nu videre med at integrere forslagene, siger borgmesteren og fortsætter:

- Målet er at skabe en særegen og moderne bydel med forskellige typer af boliger, der passer til Vibys karakter som stationsby, men også tilbyder et nyt alternativ til hvordan man kan bo i Viby. Et attraktivt område, som kan bidrage til, at Viby bliver det næste store vækstområde i kommunen – som en livlig stationsby med kant.

Roskilde Kommune oplyser, at forslagene nu udstilles i KulturCosmos midt i byen, hvor borgerne i Viby inviteres til at komme med kommentarer, som vil indgå i arbejdet med det videre plangrundlag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141