23948sdkhjf

For 95 millioner underjordisk parkering i Silkeborg

A. Enggaard skal bygge en parkeringskælder med 223 p-pladser under Torvet midt i Silkeborg.
Længere tids debat er slut. Silkeborg får en parkeringskælder i to etager under Torvet, og det bliver den nordjyske entreprenør A. Enggaard, der skal står for byggeriet. Det besluttede Silkeborg byråd mandag.

De samlede udgifter til at bygge parkeringskælderen er anslået 94,9 mio. kr.

Aftalen mellem Silkeborg Kommune og A. Enggaard indebærer, at kommunen sælger torvegrunden til entreprenøren, som skal bygge og drive parkeringskælder i to etager med plads til 223 biler under Torvet med indkørsel fra Rådhusgade, med mulighed for forbindelse til en parkeringskælder under et nyt butikscenter ved Torvet samt med tre trappeanlæg op til Torvet, heraf den ene med elevator.

P-kælder for en tredjedel af prisen
For kommunen bliver udgiften i første omgang 33,4 mio. kr.

- Vi investerer 33,4 mio. kr. og får dermed bygget en parkeringskælder til cirka en tredjedel af kostprisen. Samtidig har vi ingen økonomisk risiko ved byggeriet og heller ingen risiko i forhold til de forventede fremtidige indtægter fra parkeringen, som Enggaard skal bruge til at finansiere opførelse og drift, siger borgmester Steen Vindum.

I forlængelse af beslutningen om at investere i torveparkering kan ledningsarbejdet på Torvet gå i gang i løbet af foråret og selve byggeriet efter sommerferien, så torveparkeringen kan tages i brug i begyndelsen af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.187