23948sdkhjf

NCC-vækst: Øger indtjening i Danmark med 70 procent

Nye boliger og energirenovering skaber fremgang i NCC’s danske afdeling.
NCC Danmark er kommet særdeles stærkt ud af 2014 med en vækst i omsætningen på 27 % og en resultatfremgang på hele 70 %. Omsætningen nåede 6,2 mia. kr., mens driftsresultatet sluttede på 351 mio. kr.

- Det er et meget tilfredsstillende resultat for vores fire forretningsområder under ét. Vi arbejder målrettet med at udvikle vores forretning på en lønsom måde, så både vi og vores kunder får mere ud af vores indsats i form af mere værdifulde løsninger og projekter. Her er vi glade for at se en voksende efterspørgsel efter bæredygtige produkter og byggeri af både boliger og kontorer, siger administrerende direktør Klaus Kaae, NCC Construction Danmark.

Netop NCC Construction leverede sit bedste regnskab i mange år. Omsætningen voksede 16 % til 3,5 mia. kr., mens indtjeningen gik frem med 29 % til 231 mio. kr., svarende til en driftsmarginal (EBIT) på 6,5 %. Ordreindgangen steg med 1 mia. kr. til 4,7 mia. kr. Totalt set kan NCC melde om en ordreindgang på 6,6 mia. kr. i Danmark.

Stærkt boligsalg og flere nye kontorprojekter
Salgsmæssigt har NCC Bolig i 2014 haft det bedste år nogensinde med en omsætning, der overstiger 1 mia. kr. Beholdningen af restboliger er solgt, og selskabet melder om solid efterspørgsel på projektboliger i hovedstadsområdet. Der er i løbet af året afleveret mere end 300 boliger, herunder Danmarks første svanemærkede lejligheder på Krøyers Plads i København.

Søsterselskabet NCC Property Development har i 2014 igangsat yderligere Company Houses i både Aarhus og København og solgt en strøgejendom i Lyngby til Patrizia. Portland Towers i Nordhavnen er færdigopført og afleveret til investorerne; ATP, Pension Danmark og PFA. NCC oplyser, at udlejningen af kontorer og butikker har været lavere end forventet, men selskabet har dog registreret en positiv trend over de sidste måneder.

Skærpet konkurrence på vejene
NCC Roads, der er opdelt i sektorerne Asfalt, Vejservice og Råstoffer, har i 2014 oplevet en presset konkurrencesituation på markedet.

I Asfalt var omsætningen og resultatet lidt lavere i 2014 sammenlignet med 2013, mens Vejservice præsterede en højere omsætning og et forbedret resultat. Fremgangen skyldes et øget fokus på udvikling af forretningen indenfor kernekompetencerne og de virksomheder, der blev tilkøbt ultimo 2013. Råstoffer opnåede en lavere volumen i 2014 end i 2013.

For alle tre sektorer fortsatte den positive udvikling inden for arbejdsmiljøet i 2014, hvor antallet af arbejdsulykker igen faldt markant og nu ligger på et historisk lavt niveau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.287