23948sdkhjf

Confac køber sig fri af kapitalfond

Betonelementfabrikken fra Randers har købt kapitalfonden Industri Udviklings aktiepost på 33 procent, så virksomheden nu atter er 100 procent selvejet.
Industri Udvikling er fortid som medejer af Confac, efter betonelementfabrikken har opkøbt kapitalfondens aktiepost på 33 procent. Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Fakta: Confac A/S

Confac blev grundlagt i juli 2007 med hovedsæde i Randers. Virksomheden producerer facadeelementer i beton på et forholdsvis nyt og højeffektivt produktionsanlæg.


- Vi er stolte over sammen med en stor gruppe medarbejdere – i alt 30 medarbejdende aktionærer - atter at være 100 procent herre i eget hus, siger Confacs adm. direktør, Erling Holm, til avisen.

Større ordrebeholdning end nogensinde
Nyheden om tilbagekøbet kommer blot en måneds tid efter, Confac offentliggjorde årsregnskabet for 2013/14, som viser en vækst i nettoomsætningen på over 20 procent til 140 mio. kr., mens driftsresultatet er forbedret fra 2,6 til 6,4 mio. kr.

Confac blev Industri Udviklings opkøb nummer 100 siden etableringen i 1994, da kapitalfonden Industri Udvikling III K/S i sommeren 2010 trådte ind i virksomheden med en tilførsel på 6 mio. kr. som et ansvarligt lån.

Læs også: Confac voksede op under krisen

Siden regnskabsåret 2010/11 er nettoomsætningen steget med over 60 procent, mens bundlinjen hvert år har vist overskud.

- Selv om vi nok havde klaret os uden, har vi haft et rigtig godt samarbejde med Industri Udvikling. Kapitalfonden har som mindretalsaktionær været en god sparringspartner og bidraget positivt til firmaets fortsatte udvikling, siger direktør Erling Holm, som i øvrigt ser lyst på fremtiden i en branche, hvor ”ordrebeholdningen er større end nogensinde”.

Læs brancheanalysen: Efterspørgsel dæmper priskrig hos betonelementproducenterne
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093