23948sdkhjf

Rejsegilde på Danmarks Rockmuseum

Et par hundrede inviterede gæster, herunder arkitekter, fonde, politikere, håndværkere og samarbejdspartnere, fejrede rejsegilde på Danmarks Rockmuseum.
Det er gået imponerende stærk siden Kulturminister Marianne Jelved i juni 2014, tog første spadestik til opførelsen af Danmarks Rockmuseum. Så stærk at der i dag kunne fejres rejsegilde – en milepæl i opførelsen af det nye museum. Det skriver Danmarks Rockmuseum i en pressemeddelelse.

Både Roskilde Museums direktør Frank Birkebæk, Dan Stubbergaard, Kreativ direktør og stifter af COBE Architects, B. Nygaard Sørensens direktør Mikkel Baastrup, samt Roskildes Borgmester Joy Mogensen gav Rockmuseet fine ord og hurraråb med på vejen, ved markeringen af denne milepæl i opførelsen af Danmarks Rockmuseum. En stor tak blev også rettet til de mange samarbejdspartnere herunder; fonde, politikere, arkitekter og håndværkere der alle har bidraget til realiseringen af den ikoniske bygning på Musicon.

En bygning der skal huse et anderledes og nytænkende museum. Et museum der vil formidle den betydning rock- og popmusikken har haft for de sidste 60 års skiftende ungdomsgenerationer.

Med Rockmuseet får Roskilde en ny attraktion, hvis erklærede mål er at udfordre museumsbegrebet. Gæsterne skal ikke kun se på gamle guitarer i glasmontre. Rockmuseet bliver også et sted, hvor gæsterne selv kan prøve kræfter med musikken.

Det kommende rockmuseum, som er en del af Roskilde Museum, er kendetegnet ved sin cirka 20 meter udkragning og ikke mindst bygningens ydre, som vil bestå af over 2.000 guldpyramider i eloxeret aluminium. Den nye markante bygning udføres i tre etager med et samlet bruttoareal på 3.100 kvadratmeter.

Det er de hollandske stjernearkitekter fra firmaet MVRDV, der i samarbejde med danske COBE Arkitekter har tegnet Danmarks Rockmuseum, mens B. Nygaard Sørensen A/S er blevet udpeget som hovedentreprenør på opførelsen af museet, som bliver profilbyggeri for kulturbydelen Musicon.

Rockmuseet kommer til at indeholde tre store udstillingsområder: Rockens Rødder, som er museets faste udstilling, Lydlaboratoriet, hvor de besøgende selv skal prøve kræfter med musikken og endelig Eventrummet, hvor der bliver plads til skiftende udstillinger, koncerter, foredrag og andre events.

Danmarks Rockmuseum forventes at åbne slut 2015.

Bidragsyderne bag Danmarks Rockmuseum er Roskilde Kommune, Arbejdsmarkedets Feriefond, Realdania, Bikubenfonden, Foreningen Roskilde Festival, Tuborgfondet, Egmont Fonden og Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond. Udearealerne er også støttet af Lokale og Anlægsfonden
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14