23948sdkhjf

Solar frasælger sine tyske aktiviteter

Franske Sonepar har købt aktiviteterne i Tyskland, og det giver et forbedret resultat på 50 millioner hos Solar.
Solar-koncernen har indgået aftale med den franske Sonepar-koncern om afhændelse af aktiverne i Solar Deutschland GmbH. Det betyder, at Sonepar overtager alle medarbejdere, bygninger, varelager og debitorer. Det skriver Solar i en fondsbørsmeddelelse.

- Vores tyske forretning har været underskudsgivende i flere år. Vi har lavet en tilbundsgående analyse i løbet af 2014 og overvejet forskellige strategiske alternativer. Vi konkluderede, at et frasalg er en af de bedste løsninger. Efterfølgende har vi fået et tilbud, der både indeholder en fornuftig pris for forretningen, sikrer alle medarbejdere arbejde og stiller kunderne en fortsat god betjening i udsigt. Frasalget er helt i tråd med vores strategi om profitabel vækst. Det handler om at vokse, men kun om at vokse lønsomt. Lønsomhed er derfor en kerneprioritet, og frasalget af vores tyske forretning vil styrke denne, siger koncernchef Anders Wilhjelm om baggrunden for salget.

Gennemførelsen af handlen er underlagt sædvanlige betingelser, herunder godkendelse af relevante myndigheder. Hvis handlen gennemføres som forventet, giver det en regnskabsmæssig gevinst på cirka 50 millioner kroner og vil frigøre kapital på cirka 250 millioner kroner, står der i meddelelsen.

Foreløbigt resultat for 2014
Som følge af det forventede frasalg har vi valgt at offentliggøre Solars ikke-reviderede resultat for 2014 og vores foreløbige forventninger til den finansielle udvikling i 2015 allerede nu, skriver Solar i meddelelsen.

Solar-koncernens samlede omsætning og resultat svarer til de seneste udmeldte forventninger. Realiseret omsætning endte på 11,2 milliarder kroner, og en EBITA på 67 millioner kroner.
Resultatet var påvirket af restruktureringsomkostninger på 92 millioner og nedskrivning af aktiver til dagsværdi på 31 millioner. Desuden var resultatet påvirket af omkostninger til Solar 8000 på 13 millioner og justering af den variable del af salgssummen for Aurora Group på tre millioner.

Reguleret herfor udgjorde normaliseret EBITA for den samlede koncern 206 millioner.

Solar Deutschlands resultat vil i koncernens regnskab blive præsenteret som ophørende aktivitet.

Foreløbige forventninger til 2015
De foreløbige forventninger til de fortsættende aktiviteter er en omsætning i niveauet 10,0-10,3 milliarder kroner og en EBITA i niveauet 200-250 millioner mod henholdsvis 10,3 milliarder og 117 millioner i 2014.

Under forudsætning af at Solar Deutschland bliver overdraget til Sonepar ved udgangen af april 2015, forventes EBITA for Solar Deutschland i årets første fire måneder at udgøre 30 millioner inklusiv avancen på 50 millioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219