23948sdkhjf

Ung iværksætter vil mindske vandskader i hjemmet

Hver sjette danske husstand blev i 2013 ramt af en vandskade, hvorfor behovet for at finde innovative løsninger på problemet er stort.
Derfor har Codan med hjælp fra Teknologisk Institut, bedt om borgernes hjælp gennem en landsdækkende idékonkurrence. Den vindende idé er nu fundet – og bag den står en 22-årig iværksætter fra København.

En særlig membran, der på få minutter kan installeres på døre og vinduer og dermed skærme vand fra at trænge ind i et hus. Det er i korte træk den løsning, der har fejet benene væk under dommerpanelet i Codan idékonkurrence – en konkurrence, som har til formål at samle gode idéer til at mindske vandskader i de danske hjem. Opfinderen af idéen og vinder af idékonkurrencen er 22-årige Mikkel Hansen, som studerer iværksætteri på Københavns Erhvervsakademi.

- Vandskader kan have store konsekvenser for de berørte familier, og i 2013 blev hver sjette danske husstand ramt. Med idekonkurrencen har vi arbejdet med at få borgernes hjælp til at mindske problemet. Der går mange mennesker rundt derude med gode idéer, som aldrig bliver realiseret. Det er disse borgeridéer, vi har ønsket at få frem i lyset – og det er Mikkel Hansens idé et glimrende eksempel på, siger Kia Pedersen, som er CSR-ansvarlig hos Codan.

Codan har modtaget omkring 100 forskellige idéer, der tæller såvel løsninger til sporing af utætte rør som tiltag omkring skybrudssikring – og så alt det ind imellem. Valget faldt dog på Mikkel Hansens idé, som berører en meget central problemstilling i forhold til at skybrudssikre bygninger.

- Idéen er rigtig fint gennemtænkt og kan anvendes både i forbindelse med eksisterende bygninger og nybyggeri. Løsningen er endvidere så simpel, at husejere nemt selv kan montere løsningen. Desuden er det imponerende, at Mikkel i så ung en alder har fået den gode idé. Det tegner til, at der er stort potentiale for Mikkels iværksættertalent, fortæller Kristoffer Amlani Ulbak, senior konsulent fra rørcentret hos Teknologisk Institut og en del af ekspertpanelet i idékonkurrencen.

Idéen udsprang af en helt anden problemstilling
Mikkel Hansen er en af de uheldige danskere, der selv har haft vandskader tæt inde på livet. Som 17-årig måtte han sammen med sin familie bo i en skurvogn vinteren over, efter deres hus var blevet ramt af en stor vandskade. Sådan en oplevelse vil han gerne skåne andre for – og derfor så han idékonkurrencen som en oplagt mulighed. Selve idéen til et løsningsforslag udsprang dog et helt andet sted fra.

-Jeg har i noget tid arbejdet på at udvikle et produkt, som skal skabe bedre vækstbetingelser for afgrøder særligt i tørkeramte områder. Da jeg så idékonkurrencen om vandskader, så jeg straks muligheden for at tænke nogle af elementerne ind i en løsning her. Og det kom der i sidste ende en smart måde til at mindske vandskader ud af, fortæller Mikkel Hansen, der håber at gøre iværksætteriet til sin levevej, når studietiden på Københavns Erhvervsakademi er ovre om halvandet år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157