23948sdkhjf

45 byggekonkurser i januar

Bygge- og anlægsbranchen står givetvis over for endnu et hårdt år. Men de overlevende byggevirksomheder står mere solidt end tidligere, vurderer Dansk Byggeri.
45 bygge- og anlægsvirksomheder måtte dreje nøglen om i januar, og det er fem færre end i januar sidste år.

- 45 konkurser er en del flere, end vi så i december måned (32, red.), men det er i sig selv ikke noget, der skal skabe utryghed. Hvis man sammenligner de seneste tre måneder med den tilsvarende periode ét år tidligere, så er der rent faktisk et fald på næsten 12 procent, udtaler Andreas Fernstrøm, der er chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Med de 45 konkurser i januar lander det samlede antal konkurser de seneste tre måneder på 153. I samme periode sidste år var antallet 173, som altså svarer til et fald på 12 procent.

Solide overlevere
Frafaldet af det omdiskuterede håndværkerfradrag, som også kaldes BoligJobordningen, har fået Dansk Byggeri til at råbe vagt i gevær. Erhvervsorganisationen forventer markante fald i såvel aktivitet som beskæftigelse.

- Selvom vi rent faktisk forventer et fald i aktiviteten i branchen i 2015, er vores skøn for antallet af konkurser i år i underkanten af 500 – et lille fald i forhold til 2014. De fleste af de virksomheder, som har overlevet krisen indtil nu, kan også godt klare et år mere, siger Andreas Fernstrøm og fortsætter:

- Virksomhederne er blevet erfarne i forhold til at holde hovedet oven vande i krisetider, og de har fået skåret alt overflødigt fedt væk. Men der vil stadig være flere konkursramte virksomheder end i normale år, hvor vi ser 200 til 400 konkurser om året.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094