23948sdkhjf

Inwido: Bedste år nogensinde i Danmark

Vindueskoncernen har løftet omsætningen betydeligt efter de seneste danske opkøb.
Dør- og vinduesgiganten Inwido voksede på både omsætning og indtjening i 2014. Den netop offentliggjorte årsrapport viser en stigning i salget på 14 procent og en fremgang i driftsresultatet (EBITA) fra 294 til 376 mio. SEK.

- For Inwido var 2014 et godt år. Samtidig har vi fortsat et stort potentiale for at forbedre os på mange områder. Vi kan med god grund gå fremtiden i måde med en vis optimisme, siger CEO Håkan Jeppson

Han fremhæver ikke mindst årets fjerde kvartal, der bød på en salgsvækst på 19 procent, en stigning i ordreindgangen på 21 procent og et driftsresultat på hele 175 mio. SEK. Det gør kvartalet til det bedste afsluttende kvartal nogensinde for Inwido-koncernen.

Danmark: Stærkeste indtjening til dato
I Danmark, hvor Inwido i foråret 2014 udvidede forretningen med JNA Vinduer & Døre og Sparvinduer, er omsætningen øget fra 695 til hele 1.069 mio. SEK. Heraf blev de 332 mio. SEK realiseret i fjerde kvartal, og Inwido sluttede samtidig året med en ordrebeholdning, som i Danmark var hele 59 procent højere end på samme tidspunkt året før.

- Danmark og Finland opnåede den stærkeste indtjening til dato, og vi øger samtidig vores markedsandel betydeligt på begge disse markeder, siger Håkan Jeppsson.

Baggrunden for det stærke fjerde kvartal i Danmark er ikke mindst ophøret af BoligJob-ordningen, som medførte stigende ordreindgang mod slutningen af året. Generelt er det primært vækst på B2C-markedet, der ligger til grund for Inwidos positive udvikling i Danmark.

Inwido står i Danmark bag Frovin, Outline, KPK, Protec, JNA og Sparvinduer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094