23948sdkhjf

Betonfolkene knokler på Niels Bohr Bygningen (#3)

Aarsleff er i gang med at støbe den 2.500 kvadratmeter store kælder på 1,25 milliarder dyre byggeri.
I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply i disse uger fokus på de 10 største igangsatte byggerier i 2014. I dag er turen kommet til Niels Bohr Bygningen, som er nummer tre på listen.

Niels Bohr Bygningen

Projekttype: Nybygning, anlægsarbejde og nedrivning
Areal: 50.000 kvm
Budget: 1.250 mio. kr.
Stadie: Byggeplads etableret
Projektperiode: August 2014-januar 2017
Adresse: Jagtvej 128/155A 2200 København N.
Byggeriet af Niels Bohr-bygningen skal stå færdig i 2017. Og til den tid skal den store forskningsbygning rumme forskning for de fysiske, kemiske, datalogiske, matematiske og naturfagsdidaktiske fag på Københavns Universitet.

Bygningen er 50.000 kvadratmeter, og den samlede pris lyder på 1,25 milliarder kroner.

Det er Aarslef, der vandt råhus-entreprisen til cirka 350 millioner kroner. Håndværkerne er i gang på begge sider af Jagtvej, fordi der skal etableres en tunnel under den meget trafikerede vej. Arbejdet vil foregå i mange etaper, og i øjeblikket graver folkene i midterrabatten.

- Bundpladen er næsten støbt færdig, og vi er i gang med at lave kælderen. Installatørerne starter op om et par måneder, fortæller Jeppe Naerbout, projektchef hos Bygningsstyrelsen, der er bygherre.

Bundpladen består af 3.800 kubikmeter beton og har et areal på 2.500 kvadratmeter, og den skal skal sikre et 100 procent vibrationsfrit miljø til forskernes fintfølende laboratorieudstyr.

De næste entreprenører rykker snart ind
Det er den spanske installatørvirksomhed, Instalaciones Inabensa, der vandt installatør-entreprisen, mens danske OK Nygaard har kloakentreprisen. Projektlederen fortæller, at der i øjeblikket går 80-100 mand, og det primært er betonfolk.

Derudover er Bravida og MT Højgaard ved at lave det indledende arbejde i forhold til at starte op på den store byggeplads.

Bygningerne udføres med delvis kælder og op til cirka 24 m højde over terræn. De to bygningsafsnit forbindes henover Jagtvej med en skywalk i tredje sals højde.

Når bygningen efter forventning indvies i 2017 vil det huse 3-4.000 studerende, 800 forskere, 260 ph.d.-studerende samt 200 tekniske og administrative medarbejdere.

Byggeriet er udbudt i storentrepriserne:
- E01 Aarsleff
- E02 OK Nygaard
- E03 Bravida
- E04 Instalaciones Inabensa
- E05 HS Hansen
- E06 MT Højgaard
- E07 Compliance Engineering Ireland

Derudover er:
Byggeleder: Grontmij
Arkitekter: Vilhelm Lauritzen og Christensen & Co. Arkitekter
Landskabsarkitekt: GHB Landskabsarkitekter
Totalrådgiver: Rambøll
Ingeniør: Rambøll
Teknisk rådgiver: Colin Gordon & Associates

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094