23948sdkhjf

Det største råhus er rejst i Lyngby (#2)

MT Højgaard er ved at afslutte råhusbyggeriet på den største af de fire bygninger, der udgør DTU’s nye milliardbyggeri, Life Science & Bioengineering.
I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply i disse uger fokus på de 10 største igangsatte byggerier i 2014. I dag er turen kommet til Life Science & Bioengineering, som er nummer to på listen.

Life Science & Bioengineering

Projekttype: Nybygning, anlægsarbejde og nedrivning
Areal: 55.000 kvm
Totalrådgiver: Cowi
Arkitekt: Rørbæk og Møller Arkitekter og Christensen & Co.
Landskab: Schul Landskabsarkitekter
Ingeniør: Cowi
Budget: 1.300 mio. kr.
Stadie: Råhus færdigt
Projektperiode: Februar 2014-primo 2017
Adresse: Henrik Dams Allé, Bygn. 201-205
DTU Life Science startede op i 2010 som ét stort byggeri, men er siden blevet opdelt i etaper. Således udgør det netop rejste råhus til et 25.000 kvadratmeter stort nybyggeri blot den første af fire parallelle delprojekter:

- Life-projektet er i virkeligheden fire byggerier, hvoraf det ene er i fuld gang. Vi er stort set færdige med råhuset til Bygning 202, der kører helt efter planen. 90 procent af udbuddene er gennemført, og vi har netop entreret med teknik, komplettering og facade, og håndværkerne er så småt startet op, fortæller Francois Court-Payen, der er projektleder for projektering ved DTU.

Investeringen på i alt 1,4 milliarder kroner skaber rammen om et unikt fagligt miljø med topmoderne faciliteter til forskning og undervisning. Går alt efter planen samles DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet i slutningen af 2016 i de spritnye faciliteter på DTU Lyngby Campus.

Tre byggerier i projekteringsfasen
Bygning 202 er et nybyggeri på cirka 27.000 kvadratmeter, som efter planen skal stå klar til brug i tredje kvartal 2016. Det samme skal Bygning 201 og Bygning 204, som begge er renoveringsopgaver på omkring 7.000 kvadratmeter. Alle steder står DTU med færdige projektforslag og er gået i gang med projekteringsfasen:

- På de to eksisterende bygninger har vi sendt miljøsaneringen i prækvalifikation og herefter følger hovedentreprisen. På Bygning 205 er vi i gang med en teknisk dialog og skal herefter tage endelig stilling til, hvordan det bliver udbudt, fortæller Francois Court-Payen.

Den cirka 8.000 kvadratmeter store Bygning 205 skal blandt andet rumme et højklassificeret laboratorium med særlige krav til biosikring. Her har det været nødvendigt at foretage en forskydning af tidsplanen, så ibrugtagning nu forventes at være primo 2017. Hertil kommer en vareindlevering på små 1.000 kvadratmeter, som enten vil blive udbudt selvstændigt eller i sammenhæng med Bygning 204 eller Bygning 205.

Entreprenører på Bygning 202
Byggepladsetablering: Anlægsaktieselskabet J. Jensen
Råhus: MT Højgaard A/S
Facadelukning inkl. ovenlys: Kai Andersen A/S
VVS- og køl: Wicotec-Kirkebjerg A/S
El: SIF Gruppen A/S
Ventilation: Kemp og Lauritzen A/S
CTS: Siemens A/S
Komplettering: Enemærke & Petersen A/S
Akvarieteknik: Ikke udbudt endnu

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079