23948sdkhjf

Top 10: De største danske byggeprojekter i januar

KPC og og Danica Pension har netop taget hul på "Central Park" i Københavns Nordhavn. Læs mere og se listen over de ti største projekter i januar 2015 her.
Central Park - boligbyggeri i Århusgade
Projekttype: Nybyggeri, anlægsarbejde
Areal: 10.200 m²
Budget: 130 mio. kr.
Bygherre: Danica Pension
Totalentreprise: KPC København A/S
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter A/S
Ingeniør: Midtconsult A/S
Stadie: Byggeplads etableres
Byggeperiode: Januar 2015-april 2016
Adresse: Århusgade, København
Århusgadekvarteret i Københavns Indre Nordhavn er for alvor tage form og skal i fremtiden huse omkring 3.000 beboere og 7.000 arbejdspladser.

I januar tog KPC København hul på byggeriet af "Central Park" med 94 boliger, som opføres i totalentreprise for Danica Pension. Inspireret af de klassiske københavnerkarréer bliver "Central Park" bindeleddet mellem det rå havnemiljø og det mere traditionelle Østerbro.

- Vi ser helt klart Århusgadekvarteret som et af fremtidens attraktive boligkvarterer i København, siger direktør for projektudvikling, Jesper Jørgensen, til Building Supply.

Der er tale om 2-, 3- og 4-værelses ejerlejligheder, som i størrelse varierer fra 69 til 136 kvadratmeter. Alle boliger får enten tagterrasse, altan eller have samt fælles adgang til en stor vestvendt tagterrasse.

Markant KPC-aftryk
For KPC København er ”Central Park” et af i alt fire projekter i det nye Århusgadekvarter. Længst fremme er ”Harbour Park” med 97 ejerboliger, der afleveres i oktober, mens ”Havnekanten” med 85 lejligheder og 2 butikslejemål er igangsat i denne måned. Endelig har KPC i sidste uge offentliggjort planerne for yderligere et boligbyggeri med 91 lejligheder, der opføres for Pensam.

KPC's aftryk på Århusgadekvarteret er med andre ord markant, og Jesper Jørgensen afviser heller ikke, at selskabet vil involvere sig yderligere i bydelen, hvis chancen byder sig. Mest markant blandt de kommende projekter er den kunstige ø, ”Kronløbsøen” i bassinet mellem Fortkaj og Sundmolen. Øen skal efter planen rumme et parkeringsanlæg til 800-1.000 biler under vandet samt op mod 25.000 kvadratmeter bebyggelse over vandets overflade.

- By & Havn er ude med en prækvalifikation på Kronløbsøen, og det er noget, vi følger nysgerrigt med i. Vi har i forvejen etableret en byggeorganisation, der servicerer alle vore felter i Århusgadekvarteret, og det gør kommende projekter meget interessante og attraktive for os, siger Jesper Jørgensen til Building Supply.

Funderingen på "Central Park"-projektet udføres af Per Aarsleff A/S, mens jord-/kloakarbejderne er lagt i hænderne på Brdr. K. Hansen, Stevns A/S. Listen af leverandører tæller CRH Concrete A/S, Bad Element ApS, Velfac A/S, Kone A/S, Fl Concrete ApS, HTH København A/S og Wenge Gulve ApS.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.756