23948sdkhjf

Energinet.dk forventer stor interesse for 60 MW-solcellepulje

Midt i marts åbnes op for ansøgninger til nye solcelleanlæg.
Den 16. marts kan privatpersoner, boligforeninger og solcellelav søge om at få nye solcelleanlæg med forhøjet pristillæg. Energinet.dk forventer stor interesse.

Der er mulighed for at søge i fire forskellige underpuljer, og Energinet.dk kan i alt tildele forhøjet pristillæg til anlæg, der tilsammen løber op i 60 megawatt.

Ansøgningerne behandles efter ”først til mølle-princippet”

Læs også: Energinet.dk: 173 ansøgninger på to dage

- Vi forudser, at der vil være meget stor interesse. Da Energinet.dk sidste år åbnede for, at landets kommuner kunne søge om i alt 20 MW solcelleanlæg, kom der allerede første dag flere ansøgninger, end der var plads til. Man kunne godt forestille sig, at det samme vil ske for især 12 MW-puljen til private solcelleejere, siger Louise Rønne Christensen.

Hvis der opstår en situation, hvor der er flere ansøgere til 12 MW puljen, end der er mulighed for at uddele, men at de andre underpuljer ikke bliver ”tømt”, vil der til efteråret komme en ny ansøgningsrunde. Her bliver de mængder, som ikke er blevet udnyttet i de øvrige underpuljer, samlet i en fælles pulje. De ansøgere, der ikke fik tildelt plads i første ansøgningsrunde, vil blive behandlet i den rækkefølge, som de kom ind i forårsrunden. Det kræver dog, at ansøger har ønsket at bibeholde ansøgningen til efterårsrunden.

Hvis der kommer flere ansøgninger til en underpulje, end der er plads til, trækker Energinet.dk lod blandt de fyldestgørende ansøgninger, der er kommet frem den dag, hvor puljen bliver fyldt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266