23948sdkhjf

Gå ikke over sporet - der kommer biler

Forslag: Ny vej skal skubbe skinnerne væk fra perronen i Viborg.
Et forslag til en ny lokalplan for området ved Viborg Banegård og banegraven viser, at der skal etableres en vej, hvor der i øjeblikket er jernbaneskinner og kører tog.

Den nye vej skal aflaste tværforbindelsen Banegårds Allé, Toldbodgade og Sct. Jørgens Vej og sikre en god trafikbetjening af Regionshospitalet.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af byrådet i Viborg Kommune ønskes om at etablere en ny vejforbindelse i banegraven (Banevejen) fra Banegårds Allé til Gl. Århusvej.

Tværforbindelsen har vital betydning som adgangsvej til midtbyens handelsliv, sundhedscenter, tog- og busterminal samt Regionshospital.
Vejprojektet fremgår af Trafikplan for Viborg midtby fra 2012. I forbindelse med vedtagelsen af Helhedsplanen for Viborg Baneby i 2013 fastlagde Byrådet det endelig vejforløb nord for jernbanesporene.

Som konsekvens af vejprojektet flyttes et af jernbanesporene mod syd. Lokalplanen omhandler dog ikke sporforlægningen.

Udvidelse af parkeringshus er også med
I forbindelse med høringen af de berørte myndigheder gik Viborg Kommune og Regionshospitalet i dialog omkring en udvidelse af lokalplanens område. Udvidelsen dækker et område vest for Regionshospitalet, hvor hospitalet har ønske om på sigt at udvide deres p-hus.

Lokalplanens afgrænsning dækker det eksisterende p-hus og en eventuelt udvi-delse af parkeringshuset. Ved en eventuel udvidelse af p-huset skal nederste etage anvendes til busdepot. Planen har til formål at udlægge areal til en ny vej og stiforbindel-ser. Der ses et snit af Banevejen i nedenstående tværsnit.

Derudover giver lokalplanen mulighed for at udvide parkeringshuset ved Regionshospitalet i fem etager med busdepot i stueetagen og med vej-adgang fra Banevejen.

Planen giver også mulighed for en forlængelse af perronbroen, så den blandt andet fører cyklende og gående direkte ned på Banegårdspladsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11