23948sdkhjf

Scandi Byg opfører ”hemmeligt byggeri”

6.400 kvadratmeter laboratorium skulle bygges på rekordtid og samtidig ske i al hemmelighed.
Det var behovet for hemmeligholdelse længst muligt, der som et væsentligt parameter drev direktør Svend Aage Linde til diskret at henvende sig med byggeopgaven til Scandi Byg.

”Projekt Madrid” blev opgaven James Bond-agtigt døbt af de få indviede. Etableringen af 6.400 kvadratmeter laboratorier, som Linde og Eurofins Steins Laboratorium stod og manglede i Vejen i Sydjylland, måtte af personalemæssige og dermed indirekte af økonomiske årsager ikke blive kendt for tidligt.

- Scandi Byg er jo netop kendt for at håndtere den største del af sine byggeopgaver indendørs, under tag, hjemme på fabrikken i Løgstør. Og da byggevirksomheden samtidig havde erfaring og godt omdømme fra tidligere laboratoriebyggeprojekter var valget ikke så svært, forklarer Svend Aage Linde.

Det nye laboratorium er opført i udkanten af Ladelund ved Brørup i Vejen Kommune, og den samlede investering på er cirka 100 millioner kroner.

Byggemøder i diskretion
Forhandlings- og planlægningsmøderne kom til at foregå i diskrete mødelokaler på ”neutral grund” i blandt andet Silkeborg og hos bygherrerådgiveren og arkitekten Nodo i Aarhus.

Og mens byggemodnings- og fundamentarbejdet stod på betvivlede ingen tilsyneladende den officielle forklaring om, at man skam bare var ved at etablere ny, større parkeringsplads, hvorunder man samtidig etablerede jordvarmeanlæg. Ingen i Vejen fik for tidligt nys om ”Projekt Madrid”.

Svend Aage Linde vurderer, at byggeperioden på grund af valget af Scandi Bygs modulkoncept blev forkortet med seks til ni måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095