23948sdkhjf

Green Solution House tæt på åbning

Et af verdens mest ambitiøse grønne byggerier skal tiltrække turister fra hele verden.
Tæpperne på hotelværelserne reducerer støvpartiklerne i luften. Affald er elimineret som begreb, idet skrald og madspild bliver omdannet til varme, elektricitet og gødning. Det gamle betonværn på altanerne er erstattet af glas med transparente solceller, som leverer strøm til hotellet.

Der er spillet på alle tangenter i forsøget på at gøre det 85 millioner kroner dyre Green Solution House til et af verdens mest fremsynede grønne byggerier såvel som en turismemagnet på Bornholm.

Interesse fra hele verden
Hoteldelen af Green Solution House stod klar i juni 2014, mens den nye konferencebygning åbner dørene for offentligheden i løbet af foråret 2015.

Den vifteformede bygning er skabt af arkitektfirmaet 3XN og er tænkt som et slags eksperimentarium, hvor grønne løsninger og bæredygtige byggemetoder bliver vist frem og skal gøre det muligt for turister og fagfolk at blive inspireret til selv at foretage investeringer til gavn for både miljø og pengepung.

En mulighed som en række partnere allerede har benyttet sig af ved at bruge huset som udstillingsvindue for de nyeste teknologier på miljøområdet. Ligeledes er det muligt at benytte hotellet som en grøn og afslappende oase, hvor sundhed, økologi og æstetisk skønhed går hånd i hånd.

- Vi har allerede oplevet stor interesse fra studerende, erhvervsfolk og turister fra noget nær alle dele af verden, fordi byggeriet går så langt i forsøget på at ansvarlighed i forhold til klimaet, siger hotellets direktør Trine Richter.

Del af Bright Green Island
Udover en lang række energibesparende tiltag har partnerne bag det nye hotel og konferencecenter haft fokus på at skabe et sundt indeklima. Blandt andet er tekstiler, elektronik og beklædning på gulve, vægge og lofter nøje udvalgt, så luften er så ren og støvfri som muligt.

Ligeledes består byggeriet i vidt omfang af miljøvenlige materialer og fokuserer på genanvendelse af både materialer og energi. I restauranten er der endvidere fokus på økologi og lokale kvalitetsråvarer fra Bornholm, ligesom alt køkkenaffald bliver omdannet til henholdsvis gødning og energi.

Green Solution House er kommet til verden via en omfattende renovering af det tidligere Hotel Ryttergården. Byggeriet er en del af Bornholms brandingprojekt Bright Green Island, der har som erklæret mål at gøre øen energimæssigt selvforsynende senest i 2025.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095