23948sdkhjf

Minister fastholder BR-ændring

Under et samråd fastholdt byggeriets minister, Rasmus Helveg Petersen, at kravet om vinduers indvendige overfladetemperatur skal fjernes.
Et nyt kapitel blev torsdag føjet til historien om vinduers indvendige overfladetemperatur, da Klima- Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen var kaldt i samråd af Enhedslisten.

Ifølge dagbladet Børsen fastholdt ministeren, at kravet skal fjernes i det kommende BR15, fordi det fordyrer byggeriet og udgør en barriere for udenlandske producenter. Rasmus Helveg Petersen understregede dog, at han vil tage høringssvarene alvorligt.

Dansk Byggeri og Dansk Industri står på hver sin side i sagen.

Hos Dansk Byggeri mener direktør Michael H. Nielsen, at ministeren tilsidesætter moderne komfort og indeklimahensyn – til stor ærgrelse for de producenter, der har investeret i udvikling af moderne komfort og indeklimavenlige vinduer.

Hos DI Byg fremhæver branchedirektør Elly Kjems Hove over for Børsen, at Danmark er et lille marked, og at man risikerer at få et forholdsvis dyrt produkt, hvis man udvikler efter danske særkrav.

I BR10 er minimumskravet til vinduers indvendige overfladetemperatur 9,3 grader celsius. Dansk Byggeri og mange af landets vinduesproducenter forventede en stramning til 11 grader celsius i BR15, men Klima- Energi- og Bygningsministeriet ønsker i stedet kravet til overfladetemperatur helt fjernet.

BR15 er i høring frem til den 20. marts 2015.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093