23948sdkhjf

Arkitema Architects vinder endnu et svensk projekt

Tegnestuen har tegnet 127 ungdomsboliger ved Stockholm.
Stockholm mærker et befolkningsboom. Byen vokser konstant. Forstaden bliver til midtby, og de rekreative områder bliver indtænkt. Dette har betydning for Tullinge Skov, der nu skal huse 124 ungdomsboliger.

Botkyrka kommune har udnævnt Arkitema Architects til at tegne med WästBygg Projektutveckling Stockholm AB som bygherre.

- Vi har tegnet ungdomsboliger, som smelter sammen med skoven via et stort, åbent, rekreativt gårdrum. De nærliggende transportmuligheder giver samtidig de unge mulighed for hurtigt at komme ind til Stockholm centrum. Således er dette boligprojekt karakteristisk ved at være boliger midt i naturen med storbyen som nabo, forklarer Ola Göransson, partner i Arkitema Architects.

Arkitema Architects har fart på i Stockholm
Siden 2012 er antallet af medarbejdere på Stockholm-kontoret steget fra 29 til 68. Især opgaver inden for sundhedsområdet samt vundne boligprojekter er årsagen til den markante vækst. Blandt andet vandt Stockholm-kontoret for fire måneder projektet Tingstorget i Alby.

Tegnestuen har også vundet et andet stort boligprojekt for Botkyrka kommune. I Alby skal der bygges 27.000 kvadratmeter boliger, dels som rækkehuse, dels som etagehuse. Et projekt, der også har stor fokus på grønne fællesarealer.


Fakta om projektet
Omfang: 5.300 kvadratmeter
Bygherre: WästBygg Projektutveckling Stockholm AB, Botkyrka Kommun
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Architects
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125