23948sdkhjf

Bispetorvet bliver levende bylaboratorium

Aarhus Kommune omdanner i samarbejde med byen rammerne omkring Bispetorvet.
Med åbningen af 1000 p-pladser i DOKK1 til sommer afvikles parkeringen på Bispetorvet. Derfor har rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz bedt om at få etableret en omdannelse af torvet, hvor fokus er på fysiske ændringer, som giver mulighed for liv og oplevelser.

Aarhus Kommune har i samarbejde med naboerne til Bispetorvet og arkitektfirmaet Schønherr udarbejdet en model for området, der skaber nye rammer for liv og udfoldelsesmuligheder.

Omdannelsen af Bispetorvet er tilrettelagt på en måde, hvor det fysiske udtryk på pladsen relativt let kan ændres i takt med behovet.Torvet får en rummelighed og fleksibilitet, så man kan lave flere aktiviteter samtidig. Samtidig bliver torvet gjort grønnere med græs og træer.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu får sat en af byens mest centrale pladser i spil som et aktivt bylaboratorium, siger rådmand Kristian Würtz.

En model af torvet præsenteres for offentligheden den 5. marts til et arrangement på Aarhus Teater, hvor aktører i den kreative sektor, handel og erhverv er samlet til en workshop med fokus på at samle ideer til aktiviteter på det omdannede torv.

Anlægsarbejdet går i gang i løbet af sommeren, og blandt andet de større træer forventes at blive plantet til efteråret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109