23948sdkhjf

Sportshallen rykker op på første sal

Dorte Mandrup Arkitekters Sundbyøsterhal II er et godt bud på fremtidens byggeri i store byer, hvor pladsen er trang.
- Det er ualmindeligt smart at placere hallen oven på et supermarked, så vi på den måde udnytter den sparsomme plads i byen, sagde kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, da Københavns Kommune i sidste uge indviede Sundbyøsterhal II.

Det 5.400 kvadratmeter store byggeri er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter, der har skabt en form for arkitektonisk 3-i-1-løsning, hvor boliger, sportshal og supermarked integreres i samme bygning.

Indgangspartiet til idrætshallen er placeret i Parmagade og udført med dobbelthøjt glasparti, der fra gaden giver direkte visuel forbindelse til sportshallens aktiviteter på første sal. De 12 boliger på øverste etage afslutter bygningen med en række store karnapper fra gulv til loft og hver sin gårdhave.

Idrætshallens facadebeklædning er udformet som en ’plisseret’ træfacade bestående af skråtstillede, overlappende vægskiver beklædt med rødgyldne træpaneler. Imellem vægskiverne er placeret smalle lodrette glasbånd, der skal sikre et behageligt reflekteret dagslys i hallen. Efter mørkets frembrud bliver den plisserede træfacade oplyst af udsivende lys fra de lodrette vinduesbånd, der igen reflekteres af træbeklædningen, så facaden vil opfattes svagt glødende.

Øvrige deltagere i projektet har været totalentreprenør O. Adsbøll & Sønner, rådgivende ingeniør Klaus Nielsen og Planlægningsfirmaet Hans-Jørgen Bøgesø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094