23948sdkhjf

Adept vinder områdefornyelse til 51 millioner

Dansk-tysk konstellation sejrer i udbud om områdefornyelse af Aabenraas bykerne.
Det danske arkitektfirma Adept har i samarbejde med den tyske landskabstegnestue Topotek1, ingeniørvirksomheden Atkins og procesrådgiver Primusmotor vundet et udbud om totalrådgivning i forbindelse med områdefornyelse af den sydlige bykerne i købstaden Aabenraa.

- Efter en god og robust proces med EU-udbud, prækvalifikation, tilbudsrunde og interviews er det med stor glæde, at vi nu kan præsentere vinderen som skal hjælpe Aabenraa med realisere visionen om at blive en af Danmarks mest levende og moderne købstæder i 2035, siger Philip Tietje, formand for Vækst og Udviklingsudvalget i Aabenraa.

Philip Tietje ser frem til at arbejde sammen med teamet af unge nytænkende danske arkitekter, erfarne ingeniører og tyske landskabsarkitekter, der alle har stor erfaring med lignende projekter i ind- og udland:

- Den gode tværfaglige sammensætning gør, at vi kan komme videre med ambitionerne om at gøre Aabenraa til fremtidens købstad og samtidig bevare respekten for vores helt særlige historiske arkitektur og identitet, vurderer udvalgsformanden.

65 ville være med
Der har været stor interesse for at blive prækvalificeret til områdefornyelsen af den historiske bymidtes sydlige del. Hele 18 teams, i alt 65 virksomheder inden for by- og landsskabsplanlægning, arkitekt- og ingeniørvirksomheder, proceskonsulenter og kunstnere, har søgt om prækvalifikation til det spændende projekt.

Fem teams blev efterfølgende udvalgt til at give tilbud på de forskellige gader og pladser, der skal gennemgå en omfattende bæredygtig forskønnelse og renovering frem til 2019. Vinderen af totalrådgivningen blev valgt på baggrund af det økonomisk bedste tilbud, projektorganisation og kompetencer, proces- og metodebeskrivelse samt motivationsbeskrivelse.

Adept har fra tidligere et godt kendskab til Aabenraa, da de blandt andet har deltaget i konkurrencen ”Aabenraa - Fremtidens Købstad”, hvor de vandt en delt 1.-præmie. Senest er tegnestuen kåret som vinder af en arkitektkonkurrence om en ny blandet bebyggelse i den centrale bydel omkring Bahnhofstrasse i Flensborg - en ny port til Flensborg på den vigtige akse til byens station.

Den videre proces Områdefornyelsen løber over fem år og skal være gennemført senest sommeren 2019. Planen er, at spaden går i jorden på den første indsats ultimo 2015.


Fakta om byfornyelsen
Områdefornyelsen er et omfattende millionprojekt, der skal forskønne den sydlige del af Aabenraa midtby. Det er samtidig første skridt imod realiseringen af den overordnede udviklingsplan for fremtidens Aabenraa, som blev vedtaget i byrådet 30. april 2014.

Fornyelsen skal ske gennem en række konkrete delprojekter:

• Rådhusgade forskønnes og trafiksikres
• Vestergade og Skibbrogade forskønnes og trafiksikres
• Etablering af forbindelse over Møllemærsk mellem Slotsgade og Brundlund Slot
• Opgradering af Søndergade
• Opgradering af Markedspladsen
• Styrkelse af Storetorv som den største plads i den historiske bymidte
• Opgradering af Søndertorv
• Etablering af en legeplads i Genforeningshaven
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094