23948sdkhjf

Ny maskine gør 8 glarmestres arbejde

Som eneste firma i landet har Glarmester Børge Christiansen A/S i Ringsted købt en maskine, som kan løfte ruder på 500 kg op i 8 meters højde og montere dem, selv på umulige steder - der skal bare være 210 centimeter i højden og 70 centimeter i bredden at gøre godt med.
Glarmester-maskinen Glasboy træder til, når de helt store ruder skal håndteres. Maskinen klarer uden videre at sætte en rude op, der fylder en hel væg, så nu overholder indehaver Børge Pristed let Arbejdstilsynets regler. Fordi 1 mand maksimalt må løfte 25 kg, har løft af en rude på f.eks. 200 kg hidtil krævet 8 mand; nu løser Børge Pristed opgaven alene ved hjælp af sin Glasboy.

Glasboy griber ruden med sine kraftige sugekopper, transporterer den gennem bygningen, suger ruden fast på kranfunktionen og løfter den helt præcist op i vinduesrammen, alt sammen uden, at nogen rører maskinen. Glasboy er nemlig fjernbetjent og kan derfor arbejde alle vegne, helt uden risiko for sin fører.

Løser alle opgaver
Glasboy-maskinen kører på dieselmotor i det fri og slår over på lydløs elmotor, når den skal løse opgaver indenfor. Den kan dreje ruden i alle retninger og løser derfor alle opgaver, let og hurtigt:

- Jeg kan virkelig se, at Glasboy kan gøre en forskel i f.eks. butikscentre. Med den her maskine behøver vi kun spærre af for kunder i ganske få minutter, så er ruden monteret, og butikken helt klar til kunder igen, fortæller glarmester Børge Pristed.

- Og i guldsmedebutikker har vi før skullet montere ruderne baglæns og bakke både ind og ud – maskinen her kan vende og dreje ruden i alle retninger, så nu klarer den opgaven let, og i mange tilfælde udefra.

Glasboy

Glasboy



Lejes gerne ud
Børge Pristed har investeret i Glasboy for at kunne løse de opgaver, der trækker tænder ud rent arbejdsmiljømæssigt, men han lejer også gerne maskinen ud - med certificeret fører:

- Det kræver kendskab at betjene en Glasboy, så vi har været på kursus i Tyskland. Nu har vi fået specialfremstillet en trailer, så vi kan let komme rundt i hele landet. Jeg håber, rigtig mange vil benytte sig af, at vi nu har maskinen i Danmark - den gør det simpelthen lettere og mindre belastende at være glarmester, slutter han.

Kilde: Glarmester Børge Christiansen A/S, http://www.bc-glas.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109