23948sdkhjf

Ordrebeholdningen i branchen er faldende

Aktiviteten i bygge- og anlægssektoren er stadig hektisk, men ordrebeholdningen er faldende, afsløres det i ny undersøgelse blandt 773 topchefer i de største danske virksomheder.
Greens Konjunkturundersøgelse for 2. kvartal afslører, at tilliden til den fremtidige ordrebeholdning i landets byggevirksomheder er faldende, selvom byggeriet stadig befinder sig midt i et af de stærkeste opsving i 25 år.

Det er Greens Analyseinstitut, der, for dagbladet Børsen, har foretaget en konjunkturundersøgelse af den danske bygge- og anlægssektor.

Ordreindgangen i byggevirksomhederne ligger i øjeblikket på det laveste niveau siden 1. kvartal i 2004, og på bare et år er antallet af byggevirksomheder, der melder om stigende ordreindgang, halveret fra 65% til 28%.

Både MT Højgaard og NCC, Danmarks største entreprenørvirksomheder, samt mange andre af de 773 deltagende topchefer, melder faldende ordreindgang. Og det kan mærkes.

- Det er blevet lidt lettere at komme i kontakt med entreprenørerne. Tidligere var de mere afvisende. Nu kan man
fornemme, at de tænker lidt mere på, at deres tykke ordrebøger er ved at blive effektueret, og derfor kigger
lidt længere frem, siger Sjælsø-chefen Ib Henrik Rønje, der dog pointerer at den faldende ordreindgang først ventes at sætte ind om et års tid hos Sjælsø Gruppen.

Dykket i ordrebøgerne vil ikke påvirke beskæftigelsen med det samme. Virkningen efter de manglende ordrer vil først træde i kraft om et par år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093