23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør går konkurs

Flere ugers økonomiske problemer kulminerer nu med, at entreprenørselskabet BJK Byg er under konkursbehandling som følge af en tvangsopløsning.
BJK Byg A/S er gået konkurs. Konkursdekretet over Dronninglund-virksomheden blev afsagt ved Skiftretten i Hjørring onsdag, efter Erhvervsstyrelsen i slutningen af januar bad retten om at tvangsopløse selskabet.

Kurator er advokat Jens Pontoppidan, partner i Advokathus Nord. Han bekræfter konkursen over for Building Supply, men har ellers ikke yderligere kommentarer til sagen.

Søsterselskab også i problemer


BJK Byg A/S er et datterselskab til MMM Dronninglund ApS, som ejes af BJK Holding ApS. Alle selskaber styres af Børge Juul Kristensen.

Ifølge NORDJYSKE er et tredje af Børge Juul Kristensens selskaber – ejendomsudviklingsselskabet BJK Udvikling ApS, der altså hører under BJK Holding ApS – også i økonomisk uføre med en negativ egenkapital på over 24 mio. kr., efter selskabet har tabt over 40 mio. kr. siden 2008.

I foråret sidste år var Finanstilsynet på inspektion hos selskabets pengeinstitut, Dronninglund Sparekasse:

”Ifølge NORDJYSKEs oplysninger er Børge Juul Kristensens forhold til sine pengeinstitutforbindelser blevet ramt af tilsynets skærpede holdning til pengeinstitutternes udlån til ejendomsbranchen, der har resulteret i en nedvurdering af projektejendomme som sikkerheder for lån,” skrev avisen i januar.

Overskridelse af tidsfrist blev begyndelsen på enden
Konkursen i BJK Byg kommer som kulmination på længere tids økonomiske problemer hos den nordjyske entreprenør, som er ejet af MMM Dronninglund ApS. MMM Dronninglund er stiftet og drevet af Børge Juul Kristensen, der også er manden bag Arkitektrådgivning Nord A/S, som ligeledes er under tvangsopløsning.

Læs også: Nordjysk entreprenør kæmper med økonomien

Begæringen om tvangsopløsning blev indsendt af Erhvervsstyrelsen, fordi BJK Byg og Arkitektrådgivning Nord ikke indsendte årsregnskaberne til tiden. Entreprenørselskabet BJK Byg kom ud af det seneste regnskab – for perioden 1. juli 2012 til 30. juni 2013 – med et negativt driftsresultat på 771.162 kr.

Det nye årsregnskab skulle have været indleveret senest 1. december 2014, og det var altså en overskridelse af denne tidsfrist, der fik Erhvervsstyrelsen til at begære selskabet tvangsopløst ved Skifteretten i Hjørring.

Den ultimative sanktion
Begæring om tvangsopløsning er den ultimative sanktion fra Erhvervsstyrelsen, som kan anvendes, hvis et selskab enten har en ulovlig ledelse, mangler en revisor, har tabt en del af sin kapital eller har undladt at indsende årsregnskab.

Tvangsopløsningen gennemføres herefter enten som en likvidation, en formløs opløsning eller en konkurs afhængigt af, om der er aktiver i virksomheden til fordeling blandt kreditorerne. I tilfældet med BJK Byg er udfaldet altså blevet en konkurs, fordi Skifteretten har vurderet, at selskabet ikke er solvent.

Det har ikke været muligt for Building Supply at få en kommentar fra Børge Juul Kristensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109