23948sdkhjf

Boligjobordningen gav travlhed før lukketid

Byggebranchen arbejdede igennem i sidste kvartal af 2014.
Der var 1.300 flere fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i byggeriet i fjerde kvartal end i tredje kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. Det skriver Dansk Byggeri, som har taget udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik.

Samtidig blev der præsteret 0,5 procent flere arbejdstimer end i det foregående kvartal, hvilket ifølge Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri, skal ses i lyset af den stigende aktivitet, som ophøret af Bolidjobordningen har medført.

- Danmarks Statistiks arbejdstidsregnskab er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen. Og dagens tal bekræfter den positive udvikling på arbejdsmarkedet i 2014. Der har været tale om en flot og gedigen fremgang både i præsteret arbejdstid og beskæftigelse - men heller ikke mere end det, konstaterer cheføkonom Bo Sandberg om den generelle tendens.

På det samlede danske arbejdsmarked blev der i fjerde kvartal præsteret 0,2 procent flere arbejdstimer end i kvartalet før, når der samtidig korrigeres for sæsonudsving. Også beskæftigelsen steg 0,2 procent i årets sidste kvartal, hvilket ifølge Dansk Byggeri efterlader et årsfacit for 2014 for hele arbejdsmarkedet på plus 19.200 beskæftigede.

Flittig branche
Dansk Byggeri har regnet på de forskellige branchers gennemsnitlige årlige præsterede arbejdstid for perioden 2008-2014. Her viser det sig, at byggeriet hører til i toppen af listen med et årligt snit på 1595,6 præsterede arbejdstimer, svarende til knapt 7,2 timer dagligt året rundt, når der tages udgangspunkt i DA-LO-standardarbejdsåret på 223 arbejdsdage.

- (...) Også når vi ser på den præsterede arbejdstid, så lykkes det i snit en bygningsarbejder - trods svingende konjunkturer og afhængighed af vejrlig - at præstere væsentligt flere årlige arbejdstimer end en gennemsnitlig beskæftiget i handel eller industri gør, siger cheføkonom Bo Sandberg.


Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173