23948sdkhjf

Nordbygg 2016: Større stande og mindre alkohol

Mindre alkohol giver bedre business, mener man på Stockholms store byggemesse.
Bestillingerne på Nordbygg er inde i en intensiv fase. En stor del af messearealet er booket, og B-hallen med maskiner, værktøj og personligt udstyr er allerede så godt som udsolgt. I alt har cirka 500 virksomheder booket stand til messen, der afholdes i Stockholm i april 2016.

- En stor bygge- og ejendomsmesse er ikke kun til for at fremvise produkter. Møderne og samtalerne er mindst lige så vigtige. Derfor vælger mange virksomheder at satse på større stande – en trend, som også var mærkbar på Bau 2015, siger Nordbyggs projektchef Peter Söderlund.

Mindre stærke drikke
En anden forandring på den kommende Nordbygg bliver, at flere og flere udstillere fravælger at servere stærke drikke på deres stande. Würth banede vejen på Nordbygg 2014, hvilket ifølge Würth resulterede i flere og bedre kontakter. For Würth har investeringen i Nordbygg således allerede betalt sig selv hjem i konkrete ordrer.

De virksomheder, som udstiller på Power Tool Street i B-hallen, vil følge Würths eksempel med ikke servere drikke, der er stærkere end svensk ’folköl’, det vil sige maksimalt 3,5 %. Og Stockholmsmässans restauranter vil også, efter ønske fra flere markante udstillere, arbejde ud fra en mere klar og sund alkoholpolitik. Restauranterne vil således ikke servere drikke, som kræver alkoholtilladelse i de temporære serveringssteder ude i messehallerne. Der er altså slut med vin og med øl på mere end 3,5 %.

- Vi arbejder for, at flere skal fravælge at servere stærke drikke på deres stande. Det giver både bedre business, og det giver en rarere messe for både udstillere og besøgende, mener Nordbyggs projektchef Peter Söderberg.

Nordbygg finder sted på lige årstal, og den seneste messe i april 2014 tiltrak 52.589 besøgende. Ikke mindst var messen mødested for den sektor, som svenskerne kalder ’samhällsbyggarsektorn’; det vil sige ingeniører og arkitekter samt myndighedsrepræsentanter inden for miljø, infrastruktur og byudvikling.

- Stockholm oplever i disse år et bygge- og anlægstempo som aldrig før med renovering og opførelse af nye bydele, som helt klart bidrager til at styrke Nordbyggs betydning, siger Peter Söderberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078