23948sdkhjf

C.F. Møller tegner til olympisk by

47 arkitektfirmaer er udvalgt som rådgivere for den Olympiske By, hvor sportsudøverne skal bo under de Olympiske Lege i London i 2012. Arkitektfirmaet C. F. Møller er med som den eneste danske tegnestue.
Udover C. F. Møller fra Danmark er der toneangivende tegnestuer med fra bl.a. England, Japan, Tyskland, Holland, Schweiz, Norge, Australien og USA. Med på listen er der adskillige af de veletablerede navne fra arkitektbranchen såsom Feilden Clegg Bradley, UN Studio og Sauerbruch Hutton, såvel som nogle af de mest spændende, nye internationale arkitektfirmaer.

Lend Lease, konsortiet bag projektet, har udvalgt arkitektfirmaerne blandt 434 konkurrencedeltagere.

OL i London har bæredygtighed øverst på agendaen, og opbygningen af den nye Olympiske By skal være med til at revitalisere et af Londons meget nedslidte byområder. Efter OL bliver Den Olympiske By således en del af London-distriktet Stratford City.

- Vi er selvfølgelig stolte over at være udvalgt blandt verdens arkitektur-elite og over at skulle være en del af den fantastiske event, som de Olympiske Lege er. Men også det langsigtede, bæredygtige perspektiv, hvor OL-byen er med til at give nyt liv til Stratford City-distriktet, ligger i forlængelse af vores tegnestues arbejde og visioner, siger Julian Weyer, partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller.

17.300 sportsudøvere og medarbejdere flytter ind i den Olympiske By, når Olympiaden afholdes fra 27 juli - til 12 august 2012. Udover boligerne til deltagerne skal hele byen opbygges med butikker, restauranter, lægehus, faciliteter til pressen og pladser og parker. Projektet er vurderet til at koste 2 milliarder pund.

C. F. Møller i London
C. F. Møller er i dag godt repræsenteret på den britiske arkitekturscene med flere prestigefulde projekter. Afdelingen i London har netop vundet et stort boligprojekt med 160 boliger i Greenwich Peninsula ved Millennium Dome (O2) og herudover arbejder afdelingen bl.a. med en udvidelse af Natural History Museum, en udvidelse af verdens største søfartsmuseum, National Maritime Museum i Greenwich, samt et stort kontorbyggeri få hundrede meter fra Sankt Pauls Cathedral i det centrale London.

Arkitektfirmaet C. F. Møllers afdeling i London beskæftiger 15 medarbejdere.

Kilde: C.F. Møller - www.cfmoller.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078